Πόσες φορές παρακολούθησαν παράνομα την πρεμιέρα του Game of Thrones;

Πόσες φορές παρακολούθησαν παράνομα την πρεμιέρα του Game of Thrones;

Η δημοφιλής σειρά έκανε ρεκόρ με 90 εκατομμύρια παράνομα views!

του Κρις Μόρις

Μέχρι σήμερα, το Game of Thrones κατείχε αρκετά ρεκόρ σε σχέση με το παράνομο κατέβασμα και την ηλεκτρονική πειρατεία, αλλά αυτό που έγινε με την πρεμιέρα του 7ου κύκλου της σειράς δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας ερευνών ηλεκτρονικής πειρατείας MUSO, το επεισόδιο παρακολουθήθηκε παράνομα 90 εκατομμύρια φορές μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, όπως αναφέρει το TorrentFreak. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα views προήλθαν από παράνομες υπηρεσίες streaming. Τα πλήρη κατεβάσματα (downloads) του επεισοδίου μέσω ιστοσελίδων torrent ήταν μόλις 10% του συνόλου των views.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξει κάποιος σε οριστικά στοιχεία για τις παράνομες ιστοσελίδες streaming, εφόσον αυτές δεν δημοσιοποιούν το σύνολο των views που έχουν. Η MUSO δεν ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στον υπολογισμό των views της σχετικής κατηγορίας, που εκτιμά ότι ανέρχονται στα 77.913.032.

15 εκατομμύρια παράνομα views μέσω streaming και κατεβάσματος έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο με 6,2 εκατομμύρια παράνομα views.

Πάντως τα νέα δεν είναι καλά για όσους επέλεξαν να αποφύγουν τα επίσημα κανάλια παρακολούθησης του δικτύου. Το HBO έστειλε χιλιάδες προειδοποιήσεις σε άτομα που φιλοξένησαν τα παράνομα «κατεβάσματα».