Πόσες είναι οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη;

Πόσες είναι οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη;

Ο πληθυσμός των υπερπλούσιων γυναικών έχει αυξηθεί κατά 560% τα τελευταία 20 χρόνια.

Τον αριθμό-ρεκόρ των 145 έφτασαν οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις μόλις 22 που υπήρχαν πριν από μόλις δυο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των UBS και PwC, το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιών των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο βασίζεται σε περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα, οι βιομηχανία και οι υπηρεσίες υγείας.

Οκτώ στις δέκα δισεκατομμυριούχοι ζουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τις περισσότερες να κληρονομούν τον μεγάλο τους πλούτο. Όσον αφορά τις Ασιάτισες, αυτές έχουν αποκτήσει τις τεράστιες περιουσίες τους κυρίως εξαιτίας των επιχειρηματικών τους πρότζεκτ.

Όσον αφορά τους άνδρες δισεκατομμυριούχους, παρατηρείται μια κάμψη στο ρυθμό αύξησής τους. Φυσικά, οι άνδρες δισεκατομμυριούχοι παραμένουν ακόμη και τώρα πολλοί περισσότεροι με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τους 1.202.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα όλο και περισσότερες κόρες πλουσίων ανδρών συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση αναλαμβάνοντας και επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις που κληρονομούν.

Όσον αφορά τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη παρατηρείται μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση του πλούτου τους σε σχέση με τα μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας. Τις τελευταίες δυο δεκαετίες οι περιουσία τους οκταπλασιάστηκε φτάνοντας τα 5,1 τρισ. δολάρια ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μόλις τριπλασιάστηκε για να φτάσει τα περίπου 77 τρισ. δολάρια.

Η έρευνα της PwC και της UBS βασίστηκε στα διαθέσιμα στοιχεία για περισσότερους από 1.300 δισεκατομμυριούχους σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και σε μια σειρά συνεντεύξεων με αρκετούς από αυτούς.