Πόσες είναι οι καταθέσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Meghan Markle

Πόσες είναι οι καταθέσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Meghan Markle
epa06354517 Britain's Prince Harry (L) poses with his fiancee, US actress Meghan Markle during a photocall after announcing their engagement in the Sunken Garden at Kensington Palace in London, Britain, 27 November 2017. Clarence House said in a statement that the couple's wedding ceremony will take place in spring 2018. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα αυτό; Πολλά!

του Chris Morris

Μήπως αναρωτιέστε τι δώρο θα κάνετε στη Meghan Markle και τον Πρίγκιπα Χάρι της Ουαλίας για τον επερχόμενο γάμο τους; Μάλλον θα πρέπει να διαγράψετε την ταπεινή δωροκάρτα των 50 ευρώ από τη λίστα με τις ιδέες σας…

Ο πιο πρόσφατος βασιλικός αρραβώνας δεν είναι η κλασική ιστορία του γαλαζοαίματου και της κοινής θνητής. Μαζί οι δυο τους συνθέτουν μια τεράστια οικονομική υπερδύναμη.

Προτού μελετήσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του χαρούμενου ζευγαριού, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δυο τους δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε με …κιάλια την περιουσία της βασίλισσας.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η Ελισάβετ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Ο Χάρι μπορεί να κληρονομήσει ένα μέρος της περιουσίας της, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί.

Ως πιλότος της βρετανικής Αεροπορίας Στρατού, ο πρίγκιπας είχε ετήσιες απολαβές ύψους 45.000 δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από τα 50.000 δολάρια που κερδίζει η Markle ανά επεισόδιο στο Suits. Οι ετήσιες απολαβές της αγγίζουν τα 450.000 δολάρια περίπου. Και το εισόδημά της συμπληρώθηκε από κινηματογραφικές δουλειές που έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Χάρι, πάντως, έχει συνολικά περισσότερα χρήματα από την αρραβωνιαστικιά του. Όταν έγινε 30 χρονών το 2014, έλαβε 10 εκατομμύρια λίρες από ένα κληροδότημα που είχε θεσπίσει η μητέρα του, Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας.

Επιπλέον, οι δαπάνες του Χάρι για την επιτέλεση των επίσημων πριγκιπικών καθηκόντων καλύπτονται από το Δουκάτο της Κορνουάλης, μια έκταση που επιβλέπεται από τον πατέρα του Πρίγκιπα Κάρολο. Το 2016 και το 2017, ο συγκεκριμένος οργανισμός πλήρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια για δραστηριότητες και δαπάνες του Πρίγκιπα Χάρι, του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, και της Kate Middleton.

Πηγή: fortune.com