Πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ;

Πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ;

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει απάντηση για το πόσες θα είναι οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ, δοκιμάζοντας την υπομονή των πολιτών. 

Σχετικά με τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, μίλησε ο κ. Αλεξιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας πως θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. «Αν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές». «Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο”, πρόσθεσε.

«Για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ», ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως «η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει», χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.