Πόσο ασφαλής είναι μια πτήση με αεροπλάνο;

Πόσο ασφαλής είναι μια πτήση με αεροπλάνο;
epa05765907 The airplane carrying US Defense Secretary James Mattis arrives at Osan Air Base in Pyeongtaek, Gyeonggi Province, South Korea, 02 February 2017. Mattis began his two-day visit to South Korea in his first overseas trip aimed at underscoring the US security commitment to its Asian ally amid growing threats from North Korea. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ τα αεροπορικά δυστυχήματα μειώνονται σταδιακά επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι το αεροπλάνο παραμένει το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο.

Παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων εξακολουθεί να μην το επιλέγει για τις μετακινήσεις του – ακόμη και όταν πρόκειται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις – αφού νιώθει ανασφάλεια όταν βρίσκεται έκθετο στους αιθέρες. Η σκέψη ότι οι πιθανότητες επιβίωσης από ένα αεροπορικό δυστύχημα είναι ελάχιστες έως μηδενικές καθιστούν τη μετακίνηση με αεροπλάνο αποτρεπτική.

Αλήθεια, όμως, πόσα αεροπορικά δυστυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο και πόσο έχουν βελτιωθεί τα συστήματα ασφαλείας των αεροπορικών; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΙΑΤΑ, κάθε χρόνο ο αριθμός των αεροπορικών δυστυχημάτων συρρικνώνεται τείνοντας σε μηδενικά επίπεδα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού. Τη χρονιά που μας πέρασε συνέβησαν συνολικά 10 θανατηφόρα ατυχήματα, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 268 άνθρωποι.

Ειδικότερα για το 2016, η αναλογία των συνολικών ατυχημάτων (ατυχήματα ανά ένα εκατομμύριο πτήσεων) διαμορφώθηκε στο 1.61 από το 1.79 το 2015, ενώ ο αριθμός ατυχημάτων για τα τζετ (πόσες δηλαδή απώλειες αεροσκαφών είχαμε ανά ένα εκατομμύριο πτήσεις) ήταν 0.39. Εκ πρώτης όψεως το νούμερο μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικό, αφού ισοδυναμεί με ένα αεροπορικό δυστύχημα ανά 2,56 εκατ. πτήσεις, είναι όμως ελάχιστα «τσιμπημένο» σε σχέση με ένα χρόνο πριν που η αντίστοιχη τιμή βρισκόταν στο 0.32.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac, καθησύχασε το επιβατικό κοινό λέγοντας πως το 2016 περίπου 3,8 δισ. ταξιδιώτες πέταξαν με ασφάλεια σε 40,4 εκατ. πτήσεις. «Ο αριθμός των συνολικών ατυχημάτων, των μοιραίων ατυχημάτων και των θανάτων μειώθηκαν σε σχέση με το μέσο όρο της πενταετίας. Οι πτήσεις εξακολουθούν να είναι η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων. Και η ασφάλεια παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα όλων των εμπλεκομένων στον τομέα των αερομεταφορών. Ο στόχος είναι η κάθε πτήση να αναχωρεί και να φτάνει στον προορισμό της χωρίς κάποιο περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η θετική εικόνα οφείλεται εν μέρη και στα άλματα προόδου που καταγράφουν τα αεροδρόμια, αλλά και οι εθνικοί αερομεταφορείς της Αφρικανικής Ηπείρου, που δεν φημίζονται ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας και παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι   η υποσαχάρια Αφρική κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της σε επίπεδο δεκαετίας με μηδενικούς θανάτους και μηδενικές απώλειες αεροσκαφών. Ο συνολικός ρυθμός ατυχημάτων ήταν 2,30 ανά ένα εκατομμύριο αναχωρήσεις σε σχέση με 9,73 τα πέντε προηγούμενα χρόνια.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι πως κανένας φόβος και καμία αρνητική σκέψη δεν πρέπει να μας αποτρέπουν από το να ταξιδεύουμε. Τα ταξίδια δεν συμβάλουν μόνο στην αλλαγή ψυχολογίας, αλλά ανοίγουν νέους ορίζοντες και προσφέρουν εμπειρίες που καθορίζουν αυτό που είμαστε. Γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, σκεφτείτε το χρόνο που θα εξοικονομήσετε και την άνεση που θα έχετε κατά τη διάρκεια της πτήσης και αφήστε τις δεύτερες σκέψεις κατά μέρος.