Πόσο αξίζει η παγκόσμια βιομηχανία βρεφικών προϊόντων

Πόσο αξίζει η παγκόσμια βιομηχανία βρεφικών προϊόντων
A woman feeds her baby with a bottle in Caracas on June 18, 2013. The congress would debate about the use of feeding bottle trying to encourage breastfeeding as a way to look after children healt. AFP PHOTO/LEO RAMIREZ (Photo credit should read LEO RAMIREZ/AFP/Getty Images)

Η βιομηχανία βρεφικών προϊόντων γνωρίζει άνθηση σε όλον τον κόσμο- Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες οδηγούν την κούρσα.

 

Σύμφωνα με τη Nielsen, η αξία της βιομηχανίας παιδικών τροφών θα ανέλθει στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2015, ενώ η αξία του κλάδου παραγωγής πάνας αναμένεται να αγγίξει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά το γεγονός πως τα ποσοστά των γεννήσεων πέφτουν σε όλο τον κόσμο, η άνοδος της μεσαίας τάξης στις αναπτυσσόμενες χώρες τροφοδοτεί τις πωλήσεις βρεφικών προϊόντων σε όλον τον κόσμο.

Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική κυριαρχούν σήμερα στην αγορά βρεφικών προϊόντων, αντιπροσωπεύοντας το 87% των πωλήσεων παιδικών τροφών και το 66% των πωλήσεων βρεφικών τροφών. Όμως σε αυτές τις αγορές καταγράφονται σταθερές πωλήσεις το 2014. Στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τον Ειρηνικό, στην Αφρική κα τη Μέση Ανατολή, οι πωλήσεις αυξήθηκαν.

Στη Λατινική Αμερική, για παράδειγμα, κατεγράφη ετήσια αύξηση 48% στις πωλήσεις βρεφικών προϊόντων, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Τις πωλήσεις βρεφικών τροφών ακολουθούν οι πωλήσεις στις πάνες. Και εδώ, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη κυριαρχούν σε αξία πωλήσεων, όμως οι αναπτυσσόμενες αγορές αυξάνονται ταχύτερα λόγω της αύξησης των τιμών και της αύξηση των πωλήσεων.