Πόσο καιρό πρέπει να μείνει κάποιος στη δουλειά του;

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει κάποιος στη δουλειά του;

Όλα εξαρτώνται από το πόσα μαθαίνετε στη δουλειά και τις φιλοδοξίες σας.

Στην αρχή περιμένεις να περάσει η περίοδος της προσαρμογής, μετά κάνεις υπομονή, μετά περιμένεις μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία, μετά μέχρι να πάρεις προαγωγή. Τελικά πόσο πρέπει να περιμένει κανείς μέχρι να φύγει από τη δουλειά του;

Να θυμάστε 4 αριθμούς: 8, 18, 48, 72.

  • Οι πρώτοι 8 μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι

Εάν φύγετε πριν από τους οχτώ μήνες από τη δουλειά σας, θα πρέπει να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος – όπως το να ξεκινήσετε κάτι δικό σας. Οτιδήποτε άλλο θα καταγραφεί στο βιογραφικό σας ως αποτυχία, αφού οι επόμενοι εργοδότες θα πιστέψουν πως απλά δεν τα καταφέρατε μετά την αξιολόγηση του πρώτου 6μηνου. Εναλλακτικά μπορείτε να το παρουσιάσετε ως ένα απλό project, όπου σας ζητήσανε να κάνετε μόνιμη την εργασιακή σας σχέση αλλά αρνηθήκατε. Δεν είναι πως θα πείτε το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα, ξεκαθαρίζετε απλά το παρελθόν σας και γλυτώνετε χρόνο από άστοχες αναζητήσεις της προϋπηρεσίας σας.

  • Οι 18 μήνες προϋπηρεσίας είναι κοινωνικά αποδεκτοί

Το χρονικό διάστημα του 1.5 χρόνου δείχνει πως περάσατε τα τεστ αξιολόγησης, και ο λόγος της αποχώρησης δεν είστε απαραίτητα εσείς. Κοινώς, αν κάποιος φεύγει από τη δουλειά στους 6 μήνες είναι πιθανόν να αντιμετωπιστεί επικριτικά από τους Υπεύθυνους του Ανθρώπινου Δυναμικού της επόμενης δουλειάς, μετά από 1.5 χρόνο όμως το θέμα είναι απλό: Είστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις. Εάν η δουλειά σας, λοιπόν, δεν είναι φρικτή, προσπαθήστε να κάτσετε τουλάχιστον 2 χρόνια.

  • Οι 48 μήνες είναι το κομβικό σημείο

Μετά από 4 χρόνια εργασίας τηρείτε όλες τις προϋποθέσεις ενός σωστού επαγγελματία. Εάν έχετε πάρει αύξηση ή προαγωγή είναι απόδειξη πως τα πράγματα πάνε μια χαρά, εάν πάλι η δουλειά σας είναι στάσιμη και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχετε δύο χρόνια ακόμα για να αλλάξετε τη κατάσταση, διαφορετικά…

  • Οι 72 μήνες είναι η αρχή του τέλους

Μετά από 6 χρόνια εργασίας αρχίζει να «πονάει» εάν δεν αναγνωρίζονται οι κόποι σας, εάν δεν έχετε πάρει προαγωγή ή πιο σημαντικές αρμοδιότητες. Η τετραετία που αναλύθηκε από πάνω συν τα δύο χρόνια περιθωρίου που δώσατε στους εργοδότες σας για να δουν πως πρέπει να κάνετε κάτι νέο, είναι αρκετά. Μετά από αυτά τα χρόνια ή δεν είστε αρκετά φιλόδοξοι ή δεν υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης σε αυτόν τον εργασιακό χώρο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες είναι οι «πολυπόθητες» εταιρείες για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Εννιά περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα

Πώς να κάνετε το προφίλ σας στο LinkedIn να ξεχωρίζει