Πόσο κινδυνεύει τελικά η Amazon από τον…Τραμπ;

Πόσο κινδυνεύει τελικά η Amazon από τον…Τραμπ;

Σε συνεργασία με εταιρείες λιανικού εμπορίου η Amazon δημιούργησε μια νέα ομάδα με σκοπό να διατηρηθούν οι τιμές των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ «αξιόπιστες και προσιτές».

Η Amazon και άλλες εταιρείες λιανικού εμπορίου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια νέα ομάδα με σκοπό να διατηρηθούν οι τιμές των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ «αξιόπιστες και προσιτές».

Η σύσταση της υπηρεσίας έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την προσδοκία του Προέδρου Τραμπ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην Ταχυδρομική Υπηρεσία της χώρας. Ο ισχυρισμός του είναι ότι η Amazon προκαλεί απώλειες στην Ταχυδρομική υπηρεσία και ότι η τιμολόγηση της παράδοσης των πακέτων θα πρέπει να επανεξεταστεί, σύμφωνα με το Reuters.

Παρά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού Προέδρου, η Amazon, καθώς και άλλοι λιανοπωλητές έχουν συμβάλλει θετικά στη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής. Μάλιστα, η Ρυθμιστική Επιτροπή Ταχυδρομείων στις ΗΠΑ, έπειτα από έρευνα, ανακάλυψε πως η σύμβαση της USPS με την Amazon έχει αποδειχθεί κερδοφόρα.

Μέλη της Amazon βρίσκονται πλέον σε επαφή με την ομάδα εργασίας του προέδρου προκειμένου να βρουν μία κοινή λύση, η οποία και θα αποφασιστεί στις 10 Αυγούστου.