Τόσο πλήρωσε ο Έλον Μασκ για το όνομα της Tesla

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο CEO της εταιρείας αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το διάσημο λογότυπο.

Η Tesla κόντεψε να έχει ένα πολύ διαφορετικό όνομα- μέχρι που ο Έλον Μασκ και οι συνιδρυτές της εταιρείας αγόρασαν τα δικαιώματα στο «Tesla» έναντι 75.000 δολαρίων.

Εκείνος και οι άλλοι ιδρυτές της εταιρείας δεν σκέφτηκαν από μόνοι τους το όνομα Tesla, δήλωσε ο CEO της εταιρείας στην Lesley Stahl σε μια συνέντευξη στην εκπομπή «60 Minutes», που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής. Αντ’ αυτού το αγόρασαν έναντι 75.000 δολαρίων από τον Brad Siewert, έναν άνδρα από το Σακραμέντο στον οποίο ανήκαν τα δικαιώματα στην Tesla Motors, η οποία πήρε το όνομά της από τον Νίκολα Τέσλα, τον επιστήμονα και μηχανικό.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter, όπου μοιράστηκε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την Tesla, ο Μασκ δήλωσε ότι οι ιδρυτές αγόρασαν το όνομα από τον Siewert το 2004. Ο Siewert είχε κατοχυρώσει τα δικαιώματα για το όνομα δέκα χρόνια πριν από το περιστατικό. Ποιο ήταν το εναλλακτικό όνομα για την Tesla; Faraday. Αυτό το όνομα προκύπτει από το νόμο του επιστήμονα Μάικλ Φάραντεϊ  για την επαγωγή.  

Σχετικά άρθρα