Πόσο κόστισε το «ξεπούλημα» της Δευτέρας στους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικές απώλειες που ξεπερνούν τα 8,5 δισ. δολάρια προκάλεσε για πέντε μόνο άτομα ο πανικός στις αγορές.

Το παγκόσμιο «ξεπούλημα» μετοχών στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου που δημιουργήθηκε από τον πανικό στις κινεζικές αγορές εξαιτίας των αδύναμων δεδομένων για τη δραστηριότητα των εργοστασίων και της κρίσης Ιράν-Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε συνολικές απώλειες 8,7 δισ. δολαρίων στους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, καθώς απώλεσε συνολικά 3,7 δισ. δολάρια με τη μετοχή της εταιρείας του να πέφτει κατά 5,8%. Πλέον η περιουσία του φτάνει τα 56 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τον Αμάνθιο Ορτέγκα, ιδρυτή της αλυσίδας Zara, εκείνος έχασε 2,5 δισ. δολάρια με την περιουσία του να φτάνει τα 70,4 δισ., καθώς η μητρική εταιρεία Inditex –η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων του κόσμου- έπεσε κατά 3,5%.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Κάρλος Σλιμ από το Μεξικό ακολουθούν στη λίστα των μεγάλων χαμένων, με συνολικές απώλειες που έφτασαν τα 2,5 δισ. δολάρια.

Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο ακτιβιστής επενδυτής Καρλ Ικάν, ο οποίος έβγαλε 210,4 εκατ. δολάρια αυξάνοντας την περιουσία του η οποία έφτασε τα 20,1 δισ. δολάρια.

Συνολικά, σύμφωνα με τον πίνακα Bloomberg Billionaires Index ο οποίος παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των περιουσιών των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, οι απώλειες της Δευτέρας που μας πέρασε έφτασαν τα 82,4 δισ. δολάρια.