Πόσο πιθανό είναι η Κίνα να παρακολουθήσει τη συνάντηση Κιμ – Τραμπ;

Πόσο πιθανό είναι η Κίνα να παρακολουθήσει τη συνάντηση Κιμ – Τραμπ;
epa06707643 US President Donald J. Trump prepares to award Mandy Manning the 2018 National Teacher of the Year at a reception in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 02 May 2018. The National Teacher of the Year Program began in 1952 according to the White House. EPA/JIM LO SCALZO

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη πάρει σχεδόν ακραία μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο κατασκοπευτικών παιχνιδιών.

 

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για την ιστορική συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη, οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη δώσει οδηγίες για εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην καταφέρουν οι κατάσκοποι άλλων χωρών να ακούσουν όσα πουν οι δύο άνδρες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNBC, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπεςίας που συνοδεύει τον πρόεδρο Τραμπ, να αφαιρέσουν τις μπαταρίες από τα κινητά τους τηλέφωνα για να μην χρησιμοποιηθούν ως κατασκοπευτικά εργαλεία.

Μάλιστα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι οι αρχές της χώρας θεωρούν πως η Κίνα μπορεί να βρεθεί πίσω από απόπειρες υποκλοπής των συνομιλιών, στρατολογώντας από σερβιτόρους μέχρι υπαλλήλους ξενοδοχείων για να «φυτέψουν» κοριούς στα μέλη των αμερικανικών και των βορειοκορεατικών αντιπροσωπειών.

Η καχυποψία των αμερικανικών αρχών, κατά το CNBC, βασίζεται στο γεγονός ότι η αντιπαλότητα για τα εμπορικά προνόμια μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, έχει οπλίσει τα χέρια της Κίνας με ακόμη μεγαλύτερη θέληση να εκμαιεύσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόν τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.