Πόσο (πολύ) θα κοστίσει η αλλαγή μπαταρίας του iPhone 14

Πόσο (πολύ) θα κοστίσει η αλλαγή μπαταρίας του iPhone 14
An Apple associate holds one of the new iPhone Pros during a launch event for new products at Apple Park in Cupertino, California, on September 7, 2022. - Apple unveiled several new products including a new iPhone 14 and 14 Pro, three Apple watches, and new AirPod Pros during the event. (Photo by Brittany Hosea-Small / AFP) Photo: AFP
Η Apple αύξησε το τέλος αντικατάστασης μπαταρίας και στα τέσσερα μοντέλα του iPhone 14 κατά 43%.

Οι κάτοχοι του iPhone 14 της Apple, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσουν για την αντικατάσταση των μπαταριών τους για αρκετό καιρό. Όμως όταν, και αν, έρθει εκείνη η ώρα, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων.

Η Apple αύξησε το τέλος αντικατάστασης μπαταρίας και στις τέσσερις εκδοχές του νέου μοντέλου της κατά 43%. Οι ιδιοκτήτες δηλαδή θα πληρώνουν 99 δολάρια για αντικατάσταση μπαταρίας, σε σύγκριση με τα 69 δολάρια για τα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

Όπως πάντα, οι πελάτες που αγοράζουν AppleCare+ θα μπορούν να αντικαταστήσουν την μπαταρία δωρεάν, όταν αυτό απαιτείται.

Οι μπαταρίες όμως δεν ήταν η μόνη υπηρεσία επισκευής στην οποία παρατηρήθηκε αύξηση τιμών. Αυξήσεις  παρουσίασαν και οι τιμές επισκευής για την πίσω κάμερα και για άλλα μέρη του smartphone, ενώ η διόρθωση μιας ραγισμένης οθόνης, για παράδειγμα, έχει αυξηθεί από 329 δολάρια σε 379 δολάρια, δηλαδή 15%.

Στην παρουσίαση του iPhone 14 την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανέφερε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βελτιώθηκε περίπου κατά μία ώρα σε σχέση με τα μοντέλα iPhone 13. Συγκεκριμένα, το βασικό μοντέλο έχει διάρκεια 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 26 ώρες στο iPhone 14 Plus, ενώ στο iPhone 14 Pro Max εκτιμάται ότι διαρκεί 29 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει απασχολήσει τους αγοραστές iPhone τα τελευταία χρόνια, αφού η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε εξοπλίσει τα προϊόντα της με μπαταρίες που έτειναν να χάσουν ρεύμα και να σβήσουν σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία άρχισε επιτέλους να αφήνει τους ιδιοκτήτες να επισκευάζουν τα τηλέφωνά τους, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο απαιτεί δεξιότητες που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην διαθέτουν.