Πόσο ψώνισαν οι Έλληνες στην Black Friday από το Skroutz

Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η πλατφόρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ημέρας των μεγάλων προσφορών.

Την πρώτη αποτίμηση για την πορεία της φετινής, αποκλειστικά online, Black Friday δημοσιοποίησε το Skroutz.

Σύμφωνα τα στοιχεία της πλατφόρμας online πωλήσεων, ο τζίρος που παράχθηκε από τα 6.600 συνεργαζόμενα καταστήματα με το Skroutz καθ’ όλη την εβδομάδα του Black Friday υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε σε €41,27 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 73% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

Ειδικότερα, ο τζίρος για τη φετινή ημέρα της Black Friday σημείωσε αύξηση 44% συγκριτικά με την Black Friday του 2019. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 150% την εβδομάδα της Black Friday σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2019.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής Black Friday, ο κ. Γ. Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz, επεσήμανε ότι «Το Skroutz ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις σημαντικά αυξημένες ανάγκες του φετινού online Black Friday. Τα σχετικά στοιχεία, η αύξηση στην κίνηση και στις πωλήσεις αλλά και ο παραγόμενος τζίρος από τα συνεργαζόμενα καταστήματα συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η δυναμική των online αγορών στην ελληνική αγορά είναι αδιαμφισβήτητη και συνεχώς αναπτυσσόμενη».

Όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης των online αγορών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Καλαθιού του Skroutz τις τελευταίες εβδομάδες, στο σύνολο των 300.000 παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της υπηρεσίας, το 53% παραδόθηκαν εντός 3 ημερών, ενώ το 43% των παραγγελιών παραδόθηκαν μεταξύ 3 και 7 ημερών.