Πόσο σημαντική είναι η στρατηγική συνεργασία της Cloudbiz με την Inform

Πόσο σημαντική είναι η στρατηγική συνεργασία της Cloudbiz με την Inform

Διεύρυνση συνεργασιών της Cloudbiz στην ελληνική αγορά και στόχευση στις αγορές του εξωτερικού.

Στην υπογραφή αποκλειστικής συμφωνίας με την INFORM προχώρησε η Cloudbiz, η κορυφαία πάροχος προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών και συστημάτων CRM στην Ελλάδα. Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2004 και έχει διεισδύσει στις αγορές της Αγγλίας, της Αυστρίας, της Τουρκίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας, είναι γνωστή για την παροχή εργαλείων που διασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη των εταιρειών μέσω της αξιοποίησης της βάσης δεδομένων του πελατολογίου και της ανάλυσης της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Σε μια προσπάθεια να εδραιώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, προέβη στην σύναψη συμφωνίας στρατηγικού χαρακτήρα με την INFORM, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στον χώρο της παραγωγής και διαχείρισης συστημάτων έντυπης πληροφορικής και του Business Process Outsourcing. Όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρείες, πρόκειται για συνεργασία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα που αφορά και τις αγορές, στις οποίες έχει ήδη παρουσία η INFORM.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudbiz, κ. Ευάγγελος Καραλής, υπογράμμισε πως βάσει αναλύσεων για την καταναλωτική συμπεριφορά στην Ελλάδα και των προοπτικών ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς, προκύπτει πως οι υπηρεσίες προγραμμάτων επιβράβευσης στην τρέχουσα περίοδο είναι πιο χρήσιμες από ποτέ καθώς προσφέρουν την απαραίτητη προστιθέμενη αξία στους πελάτες, ενισχύοντας παράλληλα την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. « Η συνεργασία μας με την INFORM αποτελεί για εμάς μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που θα οδηγήσει στην παροχή προϊόντων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών βέλτιστης ποιότητας και προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες».

Ευάγγελος Καραλής
Ευάγγελος Καραλής
Ευάγγελος Καραλής

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή συμφωνίας με την Cloudbiz, εξέφρασε και ο Κωνσταντίνος Λάγιος, Chief Commercial Officer του Ομίλου Lykos. «Πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτή η συνεργασία ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη των επιχειρήσεων για την εφαρμογή ολοκληρωμένων Loyalty υπηρεσιών, καθώς συνδέουμε την στρατηγική με την υλοποίηση, το consulting με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, και το software με τα data analytics».

Στόχος της Cloudbiz για την τρέχουσα χρονιά είναι η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των πελατών της, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε περισσότερες από 35 εταιρείες, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω στρατηγικών συνεργασιών παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Στα δέκα χρόνια δραστηριοποίησής της έχει καταφέρει σταδιακή αύξηση των οικονομικών μεγεθών της, αλλά και αύξηση του αριθμού των πελατών της. Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών για το 2014 κατέγραψε ετήσια αύξηση της τάξης του 25% και ανήλθε στα 1,25εκατ. ευρώ, ενώ οι πελάτες της διαθέτουν 1.715.000 εγγεγραμμένα μέλη, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2013. Μεταξύ των πελατών είναι εταιρείες όπως η Intersport, η IKEA, η Johnson&Johnson, η Estee Lauder, η Marks&Spencer, η Accessorize, κ.ά., ενώ έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με την Inform Lykos, τη SAS Institute και τη SalesManager.

Όσον αφορά τις προβλέψεις της Cloudbiz για το 2015 εκτιμά πως:

  • οι καταναλωτές θα συνεχίσουν και φέτος να αναζητούν τις προσφορές και να επιλέγουν προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία είναι value for money
  • ο νόμος του pareto που προβλέπει ότι το 20% των ενεργών και loyal πελατών αποτελεί το 80% του τζίρου θα συνεχίσει να ισχύει
  • ο μέσος καταναλωτής είναι εγγεγραμμένο μέλος κατά μέσο όρο σε 7 με 8 σχήματα
  • η πολιτική και οικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επηρεάζει την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών