Πόσους φόρους θα πρέπει τελικά να πληρώσει η Apple

Πόσους φόρους θα πρέπει τελικά να πληρώσει η Apple
SAN JOSE, CA - MARCH 18: Apple co-founder Steve Wozniak addresses the attendees at the Silicon Valley Comic Con 2016 at San Jose Convention Center on March 18, 2016 in San Jose, California. (Photo by John Medina/WireImage)

Ποια η γνώμη του συνιδρυτή της τεχνολογικής εταιρείας Στιβ Βόζνιακ.

Ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόζνιακ σκέπτεται πως η τεχνολογική εταιρεία, καθώς και άλλες επιχειρήσεις θα έπρεπε να πληρώνουν φορολογικό συντελεστή 50%.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βόζνιακ δήλωσε στο BBC ότι θεωρεί άδικο που η Apple δεν πληρώνει φόρους με τον ίδιο τρόπο που πληρώνουν οι πολίτες.

«Εργάζομαι σκληρά, κάνω πολλά επαγγελματικά ταξίδια και έχω πληρώσει πάνω από το 50% των εισοδημάτων μου σε φόρους. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε όλοι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το εάν η Apple θα πρέπει να πληρώνει ανάλογα, ο συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας σημείωσε: «Κάθε εταιρεία θα έπρεπε να πληρώνει με τον ανάλογο τρόπο».

«Δεν νομίζω όμως ότι θα ήταν σωστό για εμένα να πάρω θέση για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε για το πώς θα χειριστεί η Apple τα οικονομικά της», προσέθεσε.

Πρόσφατα ο γίγαντας της τεχνολογίας κατέβαλε 384 εκατ. δολάρια για την επίλυση της διαφοράς που είχε με τις ιταλικές αρχές. Ωστόσο, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η κατηγορία μεταφοράς χρημάτων της Apple από την Ευρώπη στις ΗΠΑ είναι ψευδής, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε το ποσό κατά 40%.

Σημειώνεται ότι ο Κουκ είναι ο μεγαλύτερος φορολογούμενος εργαζόμενος εταιρειών στις ΗΠΑ.