Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κράτηση

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κράτηση

Μάθετε πώς θα αποφύγετε να πληρώσετε μία περιουσία για ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Πόσες φορές έχετε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια σε διπλάσια τιμή από τον φίλο ή τη φίλη σας που τα έκλεισαν μισή τιμή σ’άλλη χρονική στιγμή; Μάλλον πολλές!

Για το λόγο αυτό οι αναλυτές δεδομένων και οι μηχανικοί της Skyscanner δημιούργησαν το διαδραστικό εργαλείο «Η Καλύτερη Στιγμή για Κράτηση» (Best Time to Book) ώστε να μη χάσετε ποτέ ξανά τις προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων.

Το να βρει κάποιος πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κράτηση αεροπορικών είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των αεροπορικών. Ωστόσο αναλύοντας εκατομμύρια κρατήσεις από την Ελλάδα για χιλιάδες δρομολόγια η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δείτε πόσες εβδομάδες πριν σας συμφέρει να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια!

Μπορείτε ακόμη να δείτε ποιοι μήνες του χρόνου είναι οι φθηνότεροι και ποιοι οι ακριβότεροι ώστε να προγραμματίσετε έξυπνα το αεροπορικό σας ταξίδι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο «Η Καλύτερη Στιγμή για Κράτηση»

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι διαδραστικό και πολύ εύκολο στη χρήση του. Στο πεδίο “πότε συμφέρει να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια από Χ” (όπου Χ είναι ο τόπος αναχώρησης) επιλέγετε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Κρήτη ενώ στο πεδίο “προς Ψ” (όπου Ψ είναι ο τόπος προσγείωσης) επιλέγετε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα των τοπ δρομολογίων σύμφωνα με τα δεδομένα μας.

Στη συνέχεια μετακινώντας το ποντίκι πάνω στο χρωματικά κωδικοποιημένο γράφημα μπορείτε να δείτε κατά πόσο % είναι φθηνότερα ή ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια από τον μέσο όρο. Τέλος, κάνοντας κλικ πάνω στο πράσινο κουμπί κάτω από το γράφημα μπορείτε να δείτε τις τιμές και να κλείσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο, εύκολα, γρήγορα και εξοικονομώντας χρήματα.