Πότε θα κλείσουν για πρώτη φορά οι μπάρες σε σταθμούς του μετρό

Πότε θα κλείσουν για πρώτη φορά οι μπάρες σε σταθμούς του μετρό

Ξεκινά δοκιμαστικά από την ερχόμενη Κυριακή η εφαρμογή του μέτρου που ξεκίνησε με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Σταδιακά θα κλείνουν οι μπάρες στο μετρό, αρχικά στον σταθμό «Σύνταγμα», από την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα συνωστισμού, και προκειμένου να εξοικειωθεί το κοινό με τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα κλείσουν οι μπάρες, το διάστημα 5 έως 10 Μαρτίου και 12 έως τ14 Μαρτίου, εκτός των ωρών αιχμής (δηλαδή εκτός 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00). Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ.

Στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι, οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Το επιβατικό κοινό πρέπει να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card), να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου καθώς και να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.

Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας, π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα» και προκειμένου να εξέλθει από το σταθμό «Σύνταγμα», οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο / κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».

Πηγή: news247.gr