Πότε θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες του iPhone 7

Πότε θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες του iPhone 7
A customer looks at a Apple Inc. iPhone 6s at an Apple store in Palo Alto, California, U.S., on Friday, Sept. 25, 2015. From Sydney to New York, some of the Apple faithful waited in lines for more than two weeks to be among the first to receive the new iPhone 6s and 6s Plus. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Σύμφωνα με την Apple, το iOS 10 πρόκειται να λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Έβαν Μπλας, του οποίου ο λογαριασμός στο Twitter έχει γίνει ένας χώρος δημοσίευσης αξιόπιστων διαρροών σχετικά με τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων, λέει ότι «επιβεβαίωσε» πως η Apple θα ξεκινήσει να προσφέρει προ-παραγγελίες του επόμενου iPhone της στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπλας δεν αποκάλυψε ποια είναι η πηγή του.

Όπως και με κάθε άλλη φημολογία που σχετίζεται με την Apple, έτσι και τώρα καλό είναι να μην τη …δέσουμε κόμπο, προτού την επιβεβαιώσει η ίδια η εταιρεία.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Μπλας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το iPhone 7 επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Και πάλι, η Apple δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Υπάρχουν διάφορες φήμες ως προς το τι σχεδιάζει η Apple για το επόμενο iPhone της. Κάποιοι λένε π.χ. ότι θα υπάρξει και μοντέλο iPhone 7 Pro με διπλούς φακούς κάμερας. Φημολογείται, επίσης, ότι θα υπάρξουν σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, π.χ. με την προσθήκη δύο ηχείων στο κάτω μέρος της συσκευής.

Συνήθως, η Apple διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους του τύπου, όπου παρουσιάζει το νέο μοντέλο και λέει πότε θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες και πότε θα διατίθεται προς πώληση το νέο μοντέλο.

Παραδοσιακά, η Apple ανακοινώνει το νέο iPhone στην αρχή της εβδομάδας, ξεκινά τις προ-παραγγελίες ημέρα Παρασκευή, και λανσάρει το iPhone μια εβδομάδα αφότου έχουν ξεκινήσει οι προ-παραγγελίες. Και οι ημερομηνίες που απεκάλυψε ο Μπλας ταιριάζουν με αυτό το μοτίβο.

Όμως, η Apple συνήθως κάνει την παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος iOS περίπου μια εβδομάδα πριν την παρουσίαση του νέου iPhone. Η εταιρεία έχει ήδη πει ότι το iOS 10 θα λανσαριστεί το φθινόπωρο, που σημαίνει ότι θα μπορούσε η παρουσίαση τόσο του iOS 10 όσο και του iPhone 7 να πάνε για το τέλος Σεπτεμβρίου. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι, η Apple παρουσίασε το iPhone 6 στις 25 Σεπτεμβρίου.