ΠΟΥ: Δύο με τρεις φορές μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία η «υπερβάλλουσα» θνητότητα λόγω κορωνοϊού

ΠΟΥ: Δύο με τρεις φορές μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία η «υπερβάλλουσα» θνητότητα λόγω κορωνοϊού
epa08364173 The logo and building of the World Health Organization (WHO) headquarters in Geneva, Switzerland, 15 April 2020. US President Donald Trump announced that he has instructed his administration to halt funding to the WHO. The American president criticizes the World Health Organization for its mismanagement of the Coronavirus pandemic Covid-19. EPA/MARTIAL TREZZINI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι αναφέρει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους θανάτους που αποδίδονται στην Covid-19, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Δεκέμβριο 2019 στην Κίνα.

Η υπερβάλλουσα θνητότητα που προκάλεσε η πανδημία είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από τους θανάτους που αποδίδονται στην Covid-19, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Δεκέμβριο 2019 στην Κίνα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης για τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας, ο Π.Ο.Υ αναφέρει πως η νόσος προκάλεσε τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θανάτους, εμμέσως ή αμέσως, ενώ ο επίσημος αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό ανήλθε σε περίπου 1,8 εκατομμύριο.