ΠΟΥ προς Κίνα: Δώστε μας στοιχεία για την προέλευση της πανδημίας

ΠΟΥ προς Κίνα: Δώστε μας στοιχεία για την προέλευση της πανδημίας
epa08364179 The logo and building of the World Health Organization (WHO) headquarters in Geneva, Switzerland, 15 April 2020. US President Donald Trump announced that he has instructed his administration to halt funding to the WHO. The American president criticizes the World Health Organization for its mismanagement of the Coronavirus pandemic Covid-19. EPA/MARTIAL TREZZINI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα μοιραστεί με τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού, προτάσεις για την δεύτερη φάση της μελέτης με θέμα την προέλευση του κορωνοϊού, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Μάικ Ράιαν.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους Κινέζους ομολόγους μας πάνω σε αυτή τη διαδικασία και ο γενικός διευθυντής θα παρουσιάσει μέτρα στα κράτη μέλη», δήλωσε σήμερα ο Ράιαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Νωρίτερα, ο Τέντρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι έρευνες για την προέλευση της COVID-19 στην Κίνα καθυστέρησαν εξαιτίας της έλλειψης ανεπεξέργαστων δεδομένων τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσής του ιού εκεί.

«Ζητάμε από την Κίνα διαφάνεια και να είναι ανοιχτή και να συνεργαστεί» τόνισε ο κ. Γκεμπρεγέσους σύμφωνα με τους Times of India. «Το χρωστάμε στα εκατομμύρια που υπέφεραν και στα εκατομμύρια που πέθαναν να μάθουμε τι συνέβη» πρόσθεσε.