Πού θα φτάσουν Bitcoin και Ether; Οι προσδοκίες για άνοδο και οι φόβοι για ισχυρό sell off τον Δεκέμβριο

Πού θα φτάσουν Bitcoin και Ether; Οι προσδοκίες για άνοδο και οι φόβοι για ισχυρό sell off τον Δεκέμβριο
pexels
«Σε σύγκριση με το 2017, δεν έχετε δει τίποτα» αναφέρουν οι αναλυτές

Αύξηση πάνω από 300%, στα 253.000 δολάρια, εκτιμούν σειρά αναλυτών σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του Bitcoin, ήτοι επτά φορές υψηλότερη από την τιμή που είχε στο τελευταίο halving του, εάν η ιστορία… επαναληφθεί.

Σύμφωνα με το Ecoinometrics, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει τη δύναμη να επισκιάσει τις όποιες εκτιμήσεις απλά πατώντας στο ιστορικό προηγούμενό του…

«Σε σύγκριση με το 2017, δεν έχετε δει τίποτα»

Επί του παρόντος, το Bitcoin τυγχάνει διαπραγμάτευσης 7,3 φορές την τιμή του από το halving τον Μάιο του 2020. Εάν ο τελευταίος κύκλος του halving ισχύσει, η άνοδος δεν θα σταματήσει μέχρι η τιμή να είναι 30 φορές υψηλότερη.

Σημειώνεται πως τα δεδομένα σχετίζονται με τους τετραετείς κύκλους κατά τους οποίους το Bitcoin παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά. Και ο τρέχων κύκλος, παρά την ανυπομονησία ορισμένων traders, παραμένει στενά συνδεδεμένος με τους δύο προηγούμενους.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα το 2017, η επόμενη κορυφή του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 253.800 δολ. — και ακόμη και τότε, το Bitcoin θα εξακολουθεί να ενεργεί εντός των προκαθορισμένων παραμέτρων.

Τι γίνεται με το Ethereum

Tο Ecoinometrics περιλαμβάνει, επίσης, δεδομένα και για το Ether, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain του Ethereum και την απόδοσή του σε σχέση με το halving του κύκλου του Bitcoin

Το μεγαλύτερο altcoin σημείωσε πολύ σημαντικότερα κέρδη σε σχέση με το Bitcoin – 120 φορές την τιμή του στο halving που σηματοδότησε την κορύφωση του τελευταίου κύκλου το 2018.

Έτσι, μια επαναλαμβανόμενη απόδοση θα σήμαινε διαπραγμάτευση ETH/USD στα 22.300 δολ. — και πάλι όχι πέρα ​​από τις δυνατότητες.

Όσον αφορά το τι θα μπορούσε να φέρει η μετέπειτα bear market, το Bitcoin θα φτάσει στα 42.000 δολ. περίπου για να αντιγράψει τη διόρθωσή του μετά το 2017. Η τιμή του Ether, από την άλλη πλευρά, θα έπεφτε στα 1.347 δολ. 

Σημειώνεται πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin ήταν στα 66.750 δολ. και το Ether στα 4.719 δολάρια.

Raoul Pal: Να περιμένετε το «μονοπάτι του πόνου» γύρω στο Δεκέμβριο

Ωστόσο, ο πρώην hedge fund  manager της Goldman Sachs και ιδρυτής της Real Vision, Raoul Pal, πιστεύει ότι οι ειδικοί κάνουν λάθος και ότι ο κύκλος της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν θα τελειώσει φέτος. Αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο δύσκολα στην πορεία.

Σε μια συνέντευξη της Real Vision την Τετάρτη, ο Pal προέβλεψε ότι το τρέχον bull run δεν θα τελειώσει τον Δεκέμβριο, όπως έκανε το 2015 και το 2017, και αντίθετα θα επεκταθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Pal, το Bitcoin και το Ether πιθανώς να καταρρεύσουν δύο φορές τους επόμενους έξι μήνες.

«Η εικασία μου είναι ότι πιθανότατα έχουμε ένα sell off τον Δεκέμβριο». Την ίδια στιγμή, o γνωστός επενδυτής είπε ότι το επερχόμενο λανσάρισμα του Ethereum 2.0 και η πιθανή κυκλοφορία ενός ETF με υποκείμενο στοιχείο το Ether το πρώτο εξάμηνο του 2022 μπορεί να είναι καταλύτες για ένα τεράστιο ράλι,.

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τείνουν να λαμβάνουν αποφάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων ανά τρίμηνο και εικάζω ότι το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2022 θα δούμε μια τεράστια εισροή κεφαλαίων».

«Όλοι κάνουν staking τα Εther τους. Aυτό δημιουργεί μια απίστευτη ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης, όπου υπάρχει μόνο  το 11% της συνολικής διαθέσιμης προσφοράς είναι διαπραγματεύσιμο. Όλα τα άλλα νομίσματα είναι κλειδωμένα για staking», είπε, προσθέτοντας: «Τα παραπάνω σημαίνουν ότι είναι πιθανό να δούμε έναν εκτεταμένο κύκλο. Νομίζω ότι θα εκτείνεται μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, και αυτό θα ήταν μια νέα φάση».

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008 και, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί σε κύκλους αγοράς περίπου τεσσάρων ετών σε ό,τι αφορά το halving, δηλαδή όταν η ανταμοιβή του μπλοκ εξόρυξης μειώνεται στο μισό, περιορίζοντας την προσφορά σε Bitcoin.

To halving σημειώθηκε το 2012 και το 2016, με το τελευταίο να καταγράφεται τον Μάιο του 2020. Ενώ το Bitcoin έχει αυξηθεί 7,3 φορές από τότε, ένας μεγάλος αριθμός αναλυτών πιστεύει ότι με την επικρατούσα κατάσταση οι κύκλοι θα σταματήσουν να είναι κυρίαρχοι.