Πούτιν: Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία – Επίκειται ανθρωπιστική κρίση

Πούτιν: Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία – Επίκειται ανθρωπιστική κρίση
epa09885783 Russian President Vladimir Putin attends a meeting with Belarusian President Alexander Lukashenko (not pictured) in the engineering building of the technical complex of the Soyuz-2 space rocket complex at the Vostochny cosmodrome outside the city of Tsiolkovsky, some 180 km north of Blagoveschensk, in the far eastern Amur region, Russia, 12 April 2022. Belarusian President is on a working visit to Russia. EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν... Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Μύδρους κατά των Δυτικών εξαπέλυσε από το Βλαδιβοστόκ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία», δήλωσε.
Προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία με αυτό που χαρακτήρισε ως «μια μάταιη και επιθετική προσπάθεια» να επιβάλει την ηγεμονία της.
Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η ρωσική οικονομία ανταποκρίνεται σε αυτό που ονόμασε «οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης», αναγνωρίζοντας κάποιες δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.
Τόνισε όμως ότι η χώρα του είναι αδύνατο να απομονωθεί και ότι η Μόσχα θα αντισταθεί στις προσπάθειες να μπει στο περιθώριο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

«Η Ρωσία», όπως είπε, «θεωρεί πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στην είσοδο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Ιράν».
Επιπλέον, δήλωσε ότι η Μόσχα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει σιτηρά.

«Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν… Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι η Κίνα θα πληρώνει την Gazprom για το φυσικό αέριο σε εθνικά νομίσματα- με βάση την κατανομή 50-50 μεταξύ των δύο νομισμάτων της χώρας ρωσικού ρουβλίου και του κινεζικού γιουάν.