Πούτιν: «Θα τους είχα κατακτήσει όλους σε δύο μέρες»!

Πούτιν: «Θα τους είχα κατακτήσει όλους σε δύο μέρες»!

Νέο δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας εμφανίζει τον Ρώσο πρόεδρο απειλητικό προς ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν το ήθελα, ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να είναι μέσα σε δυο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, στο Βίλνιους, στο Ταλίν, στη Βαρσοβία και στο Βουκουρέστι»

Για δεύτερη φορά φέρεται να απειλεί ευρωπαϊκές χώρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο, ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε να καταλάβει την Πολωνία, την Ρουμανία και τα κράτη της Βαλτικής!

Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης τον Ποροσένκο να μην υπολογίζει πολύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αν ήθελε θα μπορούσε να ασκεί την επιρροή του σε πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης, έτσι ώστε να συγκεντρώσει την «μειοψηφία αποκλεισμού» κατά των αποφάσεων που δεν είναι ευνοϊκές για την Μόσχα.

Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ανακοινώνοντας ότι δεν προτίθεται «να διεξάγει την διπλωματία της μέσω των μέσων ενημέρωσης ή να σχολιάζει αποσπάσματα ιδιωτικών συνομιλιών».

Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα μετά από αυτό της ιταλικής εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», το οποίο αναφερόταν σε συνομιλία του Ρώσου προέδρου με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, στον οποίο φέρεται τότε να είπε με απειλητικό ύφος ότι αν επιθυμεί μπορεί να «πάρει το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».

Διαβάστε αναλυτικά: 

Πούτιν σε Μπαρόζο: «Αν θέλω παίρνω το Κίεβο σε 15 μέρες»!