Πούτιν: Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται κι από χώρες των G20

Πούτιν: Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται κι από χώρες των G20
epa05028361 Russian President Vladimir Putin speaks during his press conference after G20 summit in Antalya, Turkey, 16 November 2015. In addition to discussions on the global economy, the G20 grouping of leading nations is set to focus on Syria during its summit this weekend, including the refugee crisis and the threat of terrorism. EPA/YURI KOCHETKOV

"Βόμβες" από τον Ρώσο πρόεδρο για τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά το μακελειό στο Παρίσι, γίνεται εκτενής λόγος για τις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους το οποίο απειλεί τη Δύση με νέα χτυπήματα, ακόμη και μέσα στην Ουάσινγκτον.

Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως το ISIS χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιες που μετέχουν στους “ισχυρούς” του πλανήτη, στους G20. Παρόλα αυτά, απέφυγε για την ώρα να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

Ο Πούτιν επικαλείται για τα λεγόμενα του, πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της Συνόδου των G20 στην Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.

“Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα”, σημείωσε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, “φωτογραφίζοντας” την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί  και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών.

Η αναφορά του σε κράτη, ήταν αυτή:

“Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS. Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν”.

Υπογράμμισε πως είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης ενώ αναφέρθηκε σε ενίσχυση των εναέριων επιθέσεων από πλευράς Ρωσίας.

Επανέλαβε την πρόθεση της χώρας του να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Διευκρίνισε δε, ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας.

Πηγή: news247.gr