Praktiker Hellas: Ζημίες ύψους 2,14 εκατ. ευρώ το 2014

Praktiker Hellas: Ζημίες ύψους 2,14 εκατ. ευρώ το 2014

Θετικά ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης  αλλά και ζημίες ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία κατέγραψε θετικά ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης ύψους 1,09 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 27,5% σε σχέση με τη χρήση του 2013.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το γεγονός ότι στο κλείσιμο της χρήσης του 2014 τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας δεν είναι θετικά (ζημίες 2,14 εκατ. ευρώ) οφείλεται στην απομείωση της αξίας των ακινήτων της.

Παράλληλα, το 2014 η Praktiker Hellas μείωσε το δανεισμό της κατά 23% συγκριτικά με το 2013, ενώ σημαντική ήταν και η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού κατά 30% που επιτεύχθηκε σε ετήσια βάση.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Ιωάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas τόνισε: «Η πορεία της Praktiker Hellas είναι θετική και μάλιστα κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Έχουμε πλέον μηδενίσει το δανεισμό μας και καταφέραμε να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης και οργανική ρευστότητα. Στην εξέλιξη αυτή έχουν συνεισφέρει οι ενέργειες αποκατάστασης της δραστηριότητας της εταιρείας κατόπιν της εξαγοράς της από τη Fairfax, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι σημαντικές και ενδιαφέρουσες νέες συνεργασίες μας και η αυξημένη επικοινωνία μας. Ταυτόχρονα, έχουμε αυξήσει τα αποθέματά μας, γεγονός που είναι εμφανές και από την αισθητά βελτιωμένη εικόνα των καταστημάτων μας. Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας, βασικός άξονας της στρατηγικής μας θα είναι η οργανική ανάπτυξη του δικτύου της Praktiker Hellas μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τη λειτουργία έκτου καταστήματος στην Αττική και 2ου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε και το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».