«Πράσινο φως» από το ΔΣ της ΚΟΡΡΕΣ στη δημόσια πρόταση της NISSOS HOLDINGS

«Πράσινο φως» από το ΔΣ της ΚΟΡΡΕΣ στη δημόσια πρόταση της NISSOS HOLDINGS

Ανακοίνωση για την απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης σχετικά με για την πρόταση απόκτησης του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ συνήλθε την 3η Απριλίου 2018 σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να διατυπώσει αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που απηύθυνε η εταιρεία «NISSOS HOLDINGS (CY) LTD» για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Τα μέλη του ΔΣ διατύπωσαν ομόφωνα την αιτιολογημένη γνώμη ότι:

α) Το προσφερόμενο τίμημα των 5,08 ευρώ/μετοχή της δημόσιας πρότασης εκπληρώνει τις απαιτήσεις του Ν. 3461/2006 και βρίσκεται πάνω από τα όρια του εύρους αξιών που προσδιόρισε η έκθεση του χρηματοοικονομικού συμβούλου.

β) Η επιχειρηματική στρατηγική της NISSOS HOLDINGS για την ΚΟΡΡΕΣ, όπως διατυπώνεται στο πληροφοριακό δελτίο, καθώς και η πρόθεσή του να προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 10.000.000 ευρώ, αποβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

γ) Η οποιαδήποτε έκβαση της δημόσιας πρότασης δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση στα συμφέροντα της ΚΟΡΡΕΣ και τα στρατηγικά σχέδια της NISSOS HOLDINGS, λαμβανομένου υπόψη ότι κατέχει ήδη ποσοστό 95,01% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΚΟΡΡΕΣ, (ποσοστό που της εξασφαλίζει τόσο την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς του άρθρου 27 του ν.3461/2006, όσο και την δυνάμει του άρθρου 17 § 5 του ν. 3371/2005, δυνατότητα διαγραφής των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ από το ΧΑ).

δ) Η δημόσια πρόταση δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις ή στον αριθμό προσωπικού στο βαθμό που δεν θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η παρούσα αιτιολογημένη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΡΡΕΣ, θα είναι δημοσίως διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας www.korres.com και της ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.helex.gr από σήμερα, 4 Απριλίου 2018.