Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil

Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικού επενδυτή, με την καταβολή 105 εκ. ευρώ.

Επικυρώθηκε την Τετάρτη από το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών, το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil., μέσω της εξαγοράς της από την αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, GmbH, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Ο επενδυτής έχει εξασφαλίσει την έγκριση του 66% των πιστωτών (σημειώνεται ότι το άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικά απαιτεί τη συναίνεση του 50%+1% των πιστωτών). Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικού επενδυτή, με την καταβολή 105 εκ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A. Στην επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι ο επενδυτής έχει καταβάλει ήδη πάνω από 1,4 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της εταιρίας, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, και τη διατήρηση του συνόλου (150) των θέσεων εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cetracore Εnergy Petr Reshchikov, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη, ότι η επένδυση στη Mamdoil-Jetoil S.A. αποτελεί σημαντικό στρατηγικό βήμα, και μέρος της επιχειρηματικής επέκτασης στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.