Premia Properties: Στόχος η δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια

Premia Properties: Στόχος η δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια

Τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους 1 δισ. ευρώ εντός των προσεχών πέντε ετών σχεδιάζει η Premia Properties (πρώην Pasal Development). Στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης, ο Κων. Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι το πλάνο που έχει εκπονηθεί προβλέπει την άμεση αύξηση του χαρτοφυλακίου σε 200 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και σε 300 εκατ. ευρώ εντός τριετίας.

«Σήμερα η Premia διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο logistics επιφάνειας 103.000 τ.μ., το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω το προσεχές διάστημα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε οικονομική εξάρτηση από τον βασικό μέτοχο (δηλαδή τη σουηδική Sterner Stenhus του κ. Γεωργιάδη). Αντιθέτως, τα ακίνητά μας μισθώνονται από μεγάλους ομίλους, όπως οι αλυσίδες “Σκλαβενίτης” (κεντρικές αποθήκες), My Market (αποθήκες, ψυγεία), και  διακίνησης όπως η DB Schenker», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάζος.

Στο πλαίσιο αυτό, στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τρίτη διαδοχική αύξηση κεφαλαίου στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι συνολικής αξίας της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ., με αποτέλεσμα, όταν ολοκληρωθεί, το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης να είναι αξίας της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρχει και η δέουσα ρευστότητα για νέες αγορές.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, θα αναζητηθεί επιπλέον χρηματοδοτική «ισχύς», μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο διοικητικό σχήμα της Premia έδωσε από τη πλευρά του ο Ηλίας Γεωργιάδης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας και βασικός μέτοχος της σουηδικής Sterner Stenhu, τονίζοντας ότι «η διοίκηση είναι πολύ δυνατή και υλοποιεί το επενδυτικό πλάνο ώστε να φθάσει στους στόχους που έχουν τεθεί». Και πρόσθεσε: «το επόμενο βήμα για την Premia είναι η αύξηση που θα κάνουμε και μετά δεν μας σταματάει τίποτα. Θα αγοράσουμε τα ακίνητα που έχουμε προγραμματίσει με καλούς μισθωτές, σίγουρα εισοδήματα στους τρεις τομείς που έχουμε επιλέξει και θα φθάσουμε στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».