«Πρεμιέρα» για τις επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών- Πώς θα λειτουργούν

«Πρεμιέρα» για τις επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών- Πώς θα λειτουργούν
Μια εργαζόμενη φορώντας προστατευτική μάσκα περιποιείται τα νύχια πελάτισσας κατά την τρίτη μέρα λειτουργίας των ινστιτούτων ομορφιάς κομμωτηρίων στην Κόρινθο, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020. Επιστροφή στην κανονικότητα, σταδιακά από την Δευτέρα, με άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Θα επαναλειτουργήσουν περίπου το 10% των επαγγελματιών - εργαζομένων και των επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με πολύ αυστηρούς υγειονομικούς όρους θα παρέχονται από σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ.

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη η λειτουργία των καταστημάτων μανικιούρ- πεντικιούρ καθώς έλαβε χθες το «πράσινο φως», μετά από φαινόμενα «πειρατείας» που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 7 το πρωί «τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ικανοποιώντας εν μέρει τις ανάγκες καλλωπισμού, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων.

Οι κανόνες για τις υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ

Όπως, όμως, ισχύει και για τα κομμωτήρια, με πολύ αυστηρούς υγειονομικούς όρους θα παρέχονται από σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ.

Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04
  • Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05

Ως προς τη λειτουργία:

  • οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.

Ποιον κωδικό χρησιμοποιούμε για μετάβαση σε τέτοια καταστήματα

Για την μετάβαση των πολιτών στα κομμωτήρια, ή στα κέντρα για μανικιούρ- πεντικιούρ πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός με τον αριθμό 2 όταν στέλνουμε το απαραίτητο μήνυμα στον ειδικό αριθμό 13033.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.