Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο: Αυτοψία Γεωργιάδη- Παπαθανάση στην Ερμού

Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο: Αυτοψία Γεωργιάδη- Παπαθανάση στην Ερμού
Πελάτες καταστήματος εξυπηρετούνται την πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του μετά από την άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας των οποίων περέμεινε κλειστό για περισσότερο από δύο μήνες, Αθήνα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Τα καταστήματα στην Αθήνα και στα περισσότερα μέρη της χώρας, όπου δηλαδή το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, άνοιξαν σήμερα τηρώντας μέτρα προστασίας του κοινού και των εργαζομένων από την πανδημία του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι καταναλωτές μετά από 10 εβδομάδες επισκέφθηκα τα καταστήματα με συγκεκριμένους όρους και χρονικό περιορισμό.

Πρεμιέρα σήμερα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τα καταστήματα να ανεβάζουν ρολά από τις 7 το πρωί.

Οι καταναλωτές μετά από 10 εβδομάδες επισκέφθηκα τα καταστήματα με συγκεκριμένους όρους και χρονικό περιορισμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, Σταύρο Καφούνη, έκανα αυτοψία στην Ερμού για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες.

Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας τα καταστήματα άνοιξαν με μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο τους καταναλωτές και να μπορέσει να κινηθεί η αγορά.

Ο υπουργός και το επιτελείο του υπουργείου έλεγξε αν καταστηματάρχες και πελάτες τηρούν το όριο ατόμων ανά συγκεκριμένα τετραγωνικά και απαιτούμενη απόσταση στο κάθε ταμείο.

Παπαθανάσης: Αυτοσυγκράτηση για να μην ξεφύγει η κατάσταση

Νωρίτερα ο κ. Παπαθανάσης είχε τονίσει ότι πρέπει να επιδείξουν οι καταναλωτές αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα υπάρχει «κόφτης» στον αριθμό των sms για τη μετακίνηση.

Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε τους πάντες να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο.

Διευκρίνισε δε, ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως είπε, δεν μπορεί να μπει «κόφτης» στα sms, γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Σε ότι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», είπε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, αλλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους.