Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Nα ποιο είναι το σχέδιο τους για να γίνουν πλούσιοι και κυρίαρχοι των media

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Nα ποιο είναι το σχέδιο τους για να γίνουν πλούσιοι και κυρίαρχοι των media
Prince Harry and Meghan, Duke and Duchess of Sussex during a Creative Industries and Business Reception in Johannesburg, South-Africa, where they'll meet representatives of the British and South African business communities, with a particular focus on entrepreneurs and the creative industries. Pictured: Prince Harry and Meghan,Duke and Duchess of Sussex Ref: SPL5119876 021019 NON-EXCLUSIVE Picture by: SplashNews.com Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: +44 (0)20 7644 7656 Berlin: +49 175 3764 166 photodesk@splashnews.com World Rights, No Netherlands Rights
Φαίνεται πως θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μισέλ και του Μπάρακ Ομπάμα.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα άφηναν τον Λευκό Οίκο και επέστρεφαν πίσω στη ζωή που είχαν πριν την προεδρία των ΗΠΑ. Όχι ακριβώς όμως. Πέραν του γεγονότος πως το πρωτόκολλο επιβάλλει ο απερχόμενος πρόεδρος να ζει σε ένα σπίτι στα προάστια της Ουάσινγκτον συν γυναιξί και τέκνοις, οι δυο τους είχαν πλέον μια τεράστια δύναμη, μια τεράστια επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζώντας σε εποχές που κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του προσφέρει το timing, Μπάρακ και Μισέλ κατάλαβαν ότι είναι η στιγμή για να χτίσουν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξουν την επιρροή τους, ώστε να μην εκπνεύσει γρήγορα, αλλά να δημιουργήσουν μια πλούσια ζωή μακριά από τα αξιώματα. Άλλωστε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παίρνει και τον πακτωλό χρημάτων που θα φανταζόμασταν, αλλά μόλις 400.000 δολάρια.

Πολύ γρήγορα ανέπτυξαν ένα δίκτυο δράσης, επένδυσαν, έκαναν τη δική τους εταιρεία παραγωγής, η Μισέλ έγραψε το βιβλίο της που πουλάει σαν τρελό και μαζί έκαναν περιοδείες και μιλούσαν σε πανεπιστήμια και εκδηλώσεις με αδρά αμοιβή.

Το στρατηγικό τους σχέδιο τους βοήθησε να μπορούν σήμερα να αγοράζουν μια πολυτελή κατοικία στη θάλασσα, αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και να έχουν το ντοκιμαντέρ American Factory υποψήφιο στα Όσκαρ.

Πώς συνδέονται όμως όλα αυτά με τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ; Μα φυσικά γιατί οι Ομπάμα είναι το παράδειγμα που φαίνεται να επιθυμούν να ακολουθήσουν. Και στη δική τους περίπτωση υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα κι ένα μειονέκτημα, που θα αναφέρουμε στη συνέχεια.

Είναι η πιο λογική σκέψη για όλους ότι η Μέγκαν θα θελήσει να κινηθεί στο Χόλιγουντ, είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά. Κι ο Χάρι που έχει μια συνεργασία με την Όπρα για μια σειρά που θα κυκλοφορήσει στο Apple TV, δείχνει να ελκύεται απ΄αυτό.

Μόνο και μόνο το γεγονός πως μέσα στον Ιανουάριο ήταν η δημοφιλέστερη αναζήτηση στη Google και τα θέματα που τους αφορούσαν μετά την παραίτηση, πουλούσαν τρελά, δείχνει πως η δική τους δημοφιλία είναι μεγαλύτερη από τους Ομπάμα, αφού έχουν βασιλικούς τίτλους. Ναι, η συμφωνία με την Ελισάβετ ήταν ότι δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα προνόμια των τίτλων τους. Δεν ήταν όμως πως δεν θα συνεχίσουν να τους φέρουν. Τουλάχιστον σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Κι αυτό έχει τη σημασία του.

Πριν λίγες ημέρες ο Χάρι βρέθηκε σε εκδήλωση με τον Μπομπ Ίγκερ, CEO της Disney, μια εταιρεία στην οποία η Μαρκλ έκανε κάποια voiceover για κινούμενα σχέδια. Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, σε ένα event του Netflix, ο Τεντ Σαράντος δήλωνε ανοιχτός στο να συζητήσουν με τους Χάρι και Μέγκαν για μια παραγωγή στην πλατφόρμα που να αφορά τη ζωή τους, είτε σαν ντοκιμαντέρ είτε σε μορφή σειράς. Κάποιοι έθεσαν στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να κάνει cameo η Μαρκλ στην 6η σεζόν του The Crown!

Κάπου εδώ έρχεται το μειονέκτημα. Για την ακρίβεια είναι δύο, αλλά το ένα είναι αναστρέψιμο. Αυτό αφορά στην δημοφιλία της Μέγκαν ως αυτόνομη προσωπικότητα, η οποία δεν είναι καν στο 50% αυτής που έχει η Μισέλ Ομπάμα, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση. Είναι όμως ένα κομμάτι που φτιάχνεται, με την Μέγκαν να έχει εδώ στο μυαλό της ένα άλλο παράδειγμα, αυτό της Μπιγιόνσε, που έχτισε γύρω της έναν μύθο, δεν μιλάει σχεδόν καθόλου στον Τύπο και υπάρχει μια εικόνα για εκείνη, παρά ακριβής απεικόνιση.

Το βασικότερο μειονέκτημα αφορά στην έγκριση που θα πρέπει να δοθεί από την Ελισάβετ και στο κατά πόσο θα επηρεαστούν επί τα χείρω οι σχέσεις του Χάρι με την οικογένεια του.

Υποθέτουμε όμως πως με 15 εκατομμύρια, τα δάκρυα των κομμένων δεσμών μπορεί να είναι λιγότερο επώδυνα…

Πηγή: peoplegreece.com