Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Αυτό είναι το πρώτο φιλανθρωπικό τους πρότζεκτ μετά το Megxit

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μη κερδοσκοπική τους οργάνωση κάνει το ντεμπούτο της με μία «δυνατή» φιλανθρωπική συνεργασία.

Έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2020 πασχίζοντας να χτίσουν από το μηδέν τη μη κερδοσκοπική οργάνωσή τους, Archewell και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα για να ανακοινώσουν τους πρώτους καρπούς της: Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σκοπεύουν να δημιουργήσουν κέντρα ανακούφισης για τους ανθρώπους που παλεύουν για ένα πιάτο φαγητό σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από καταστροφές.

Ένας εκπρόσωπος του ζεύγους επιβεβαίωσε στο BAZAAR ότι το πριγκιπικό ζεύγος έχει ήδη συνάψει συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και προώθησης τεσσάρων ειδικών μονάδων ανακούφισης ανά τον κόσμο.

Οι εν λόγω μόνιμες δομές θα προσφέρουν υπηρεσίες κουζίνας κατά τη διάρκεια κρίσεων, όπως φυσικών καταστροφών ή πανδημίας, αλλά θα είναι επίσης εξοπλισμένες για να βοηθούν συνεχόμενα τις τοπικές κοινωνίες με διανομή φαγητού και παροχή σπουδών, ιατρείων και καταφυγίων για οικογένειες και παιδιά. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοιο βήμα ο θεσμός του World Central Kitchen· από το 2010 μέχρι σήμερα έχει διανείμει περισσότερα από 50 εκατ. γεύματα σε 17 χώρες με πρωτοβουλία του εμπνευστή του, σεφ και εστιάτορα José André.

«Όταν σκεφτόμαστε τον Chef André και την απίστευτη ομάδα του στο World Central Kitchen, θυμόμαστε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός έτους αφάνταστων δυσκολιών, υπάρχουν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί άνθρωποι πρόθυμοι- και ακούραστα εργαζόμενοι- για να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Το World Central Kitchen μας εμπνέει μας μέσω της συμπόνοιας που γίνεται δράση», ανέφερε σε δήλωσή του το ζεύγος μέσω email στο BAZAAR.