Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μάρκλ: Κέρδισαν δίκη εναντίον παπαράτσι που φωτογράφησε τον γιο τους

Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μάρκλ: Κέρδισαν δίκη εναντίον παπαράτσι που φωτογράφησε τον γιο τους
epa07093956 (FILE) - Britain's Prince Harry and Meghan Markle visit Bath University, in Bath, Britain, 06 April 2018, to view hopeful candidates for the UK Team Trial for the Invictus Games in Sydney in 2018. The Kensington Palace has announced on 15 October that the couple are expecting their first baby in the Spring of 2019. EPA/Neil Munns Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κέρδισαν τη δίκη εναντίον του πρακτορείου Splash News and Picture Agency.

Το βρετανικό φωτογραφικό πρακτορείο που έβγαλε φωτογραφίες της Δούκισσας του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ και του μικρού γιου της Άρτσι, υποχρεούται στο εξής να μην ξανά τραβήξει φωτογραφίες της οικογένειας στο μέλλον, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του μήνυσαν τον παπαράτσι που έβγαλε φωτογραφία τον μικρό και την Μέγκαν έξω από το σπίτι τους. Στην αγωγή κατά του Splash News and Picture Agency έκαναν λόγο για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Σημειώνεται ότι μια ημέρα πριν από τη λήψη των επίμαχων φωτογραφιών, ένας φωτογράφος του Splash είχε προχωρήσει «σε αυτοψία του ιδιωτικού σπιτιού του δούκα και της δούκισσας, περπατώντας γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο ψάχνοντας να εντοπίσει σημεία εισόδου και εξόδου και βάζοντας την κάμερα του πάνω από το φράχτη για να τραβήξει φωτογραφίες», σύμφωνα με το ζευγάρι.

Όπως αναφέρει η επίσημη δήλωση του πρακτορείου μετά τη δικαστική απόφαση: «Το Splash U.K δε θα βγάζει φωτογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex ή του γιου τους στο μέλλον».

Εκπρόσωπος της νομικής εταιρείας Shillings που ανέλαβε την υπόθεση για λογαριασμό του Χάρι και της Μέγκαν ανέφερε ότι: «Όπως έγινε κατανοητό στη σημερινή ακρόαση του δικαστηρίου, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex διευθέτησαν το έννομο δικαίωμα τους που καταστρατηγήθηκε στην αρχή της χρονιάς από το πρακτορείο παπαράτσι Splash U.K.. Ο διακανονισμός αυτός είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε θα ανεχθούν παράνομη, παρεμβατική και αδιάκριτη συμπεριφορά από παπαράτσι και ότι παίρνουν στα σοβαρά τέτοια θέματα- όπως θα έκανε κάθε οικογένεια».