Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Η νέα ζωή του ζευγαριού στον Καναδά και οι σχέσεις του πρίγκιπα με την οικογένειά του σήμερα

Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Η νέα ζωή του ζευγαριού στον Καναδά και οι σχέσεις του πρίγκιπα με την οικογένειά του σήμερα
epa07093955 (FILE) - Britain's Prince Harry and Meghan Markle attend the memorial service to commemorate the 25th anniversary of the murder of Stephen Lawrence in St Martins in the Field, central London, Britain, 23 April 2018. The Kensington Palace has announced on 15 October that the couple are expecting their first baby in the Spring of 2019. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καθώς βαδίζει στο δικό του μονοπάτι μακριά από τα βασιλικά καθήκοντα, το ζευγάρι μαζί με τον 9 μηνών γιο τους, Archie, απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας στο σπίτι τους στον Καναδά και εστιάζει στο μέλλον του.

Οι δυνατοί άνεμοι και η συνεχής χιονόπτωση στις 14 Ιανουαρίου δεν στάθηκαν ικανοί να εμποδίσουν τη Meghan Markle από το προγραμματισμένο ταξίδι της με υδροπλάνο στο Βανκούβερ. Μόλις έφτασε στο Justice for Girls, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Καναδά που προάγει την ισότητα και την υγεία για τις έφηβες που ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας, δέχτηκε θερμή υποδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους. Οι ιθύνοντες της πρόσφεραν μια ζεστή κούπα τσάι μέντας, ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός πως ταξίδεψε και έφτασε μέχρι εκεί δεδομένης της χιονοθύελλας και των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Από την Erin Hill

«Ήταν αποφασισμένη να έρθει και αυτό είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα» δηλώνει η συν-ιδρύτρια της ομάδας, Annabel Webb. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που διήρκεσε ενενήντα λεπτά, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τις ικανότητες των γυναικών στην ηγεσία αλλά και τα δικαιώματα των ντόπιων γυναικών. «Η Meghan άκουγε προσεκτικά και συμμετείχε στην κουβέντα» αποκαλύπτει η Webb στο People.

Ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη οι γυναίκες τής δώρισαν ένα κρεμαστό κόσμημα από χρυσό και ασήμι, προσφορά της κοσμηματοποιού Hollie Bartlett από τη φυλή Haisla. «Αισθανθήκαμε όλοι πολύ άνετα και αυτό νομίζω το δείξαμε στη Δούκισσα» προσθέτει η συνδιευθύντρια, Zoe Craig-Sparrow, και συνεχίζει: «Είπε ότι είναι σημαντικό για εκείνη να γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα».

«Δεν υπάρχει γυρισμός για τον Harry»

Για την 38χρονη Meghan και τον 35χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Harry αυτές οι κοινότητες αποτελούν πλέον το σπίτι τους. Από τις 8 Ιανουαρίου, ημερομηνία που ανακοίνωσαν την απομάκρυνσή τους από τα βασιλικά καθήκοντα, το ζευγάρι ξεκίνησε να γράφει ένα νέο φωτεινό κεφάλαιο, όπου οι υποχρεώσεις είναι χαλαρές, ο ελεύθερος χρόνος χαρακτηρίζεται από περιπάτους στο δάσος κοντά στο σπίτι τους στο Vancouver Island με τον 9 μηνών γιο τους, Archie, ενώ οι κανόνες που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την παλιά τους ζωή δεν ισχύουν πλέον.

«Την απόφαση να εγκαταλείψουν το παλάτι τη ζύγιζαν καιρό και τελικά νιώθουν ανακούφιση που το έπραξαν» δηλώνει φίλος τους. «Ένα βάρος έφυγε από τους ώμους τους» τονίζει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα στη ζωή τους τους κόστισαν. Μετά από μια σειρά έντονων συζητήσεων με τη 93χρονη γιαγιά του Harry, βασίλισσα Ελισάβετ, το ζευγάρι έχασε τους βασιλικούς του τίτλους και ο Harry αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρεσβευτής της νεολαίας στην Κοινοπολιτεία.

«Στενοχωρήθηκα πολύ για αυτή την εξέλιξη» δήλωσε ο ίδιος στις 19 Ιανουαρίου. Ο πρίγκιπας Harry υπηρέτησε για δέκα χρόνια τον βρετανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων και δύο αποστολών στο Αφγανιστάν. Μετά, όμως, από την κοινή τους απόφαση, του αφαιρέθηκε μεταξύ άλλων το δικαίωμα να παρευρίσκεται στις τιμητικές στρατιωτικές συναντήσεις.

«Δεν υπάρχει γυρισμός για τον Harry τώρα» λέει μια πηγή στο People. Πρόσωπο από το παλάτι προσθέτει: «O στρατός ήταν μέρος της ανατροφής του και της ζωής του γενικότερα». Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η νέα ζωή του ζεύγους θα έχει ενδιαφέρον για πολύ καιρό ακόμη.

«O Harry δεν ασχολείται με τους τίτλους»

Το πιο επώδυνο από όλα ήταν οι κοινές επαγγελματικές δραστηριότητες που είχε με τον αδερφό του, πρίγκιπα William, οι οποίες έληξαν άδοξα. «Τα πράγματα μεταξύ τους δεν τελείωσαν με τους καλύτερους όρους, αλλά και οι δύο ανακουφίστηκαν» δηλώνει φίλος των αδελφών αναφερόμενος στις συνεχείς εντάσεις που ξεκίνησαν ανάμεσά τους το 2017, όταν ο William είχε τονίσει στον Harry πως πιστεύει ότι βιάζεται να κάνει το επόμενο βήμα με την Meghan.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το παλάτι, τα αδέλφια μιλούσαν αρκετά, κάνοντας τους περισσότερους να ελπίζουν ότι η σχέση τους θα αποκατασταθεί σταδιακά. «Ίσως η Meghan και ο Harry δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τις καταστάσεις όπως ήταν στην πραγματικότητα, η τελική τους απόφαση όμως τους έκανε ευτυχισμένους. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό;» εξηγεί ένα πρόσωπο από το περιβάλλον τους.

Παρά τις θυσίες –o Harry έχει αφήσει πίσω την υπόλοιπη οικογένεια και τους στενούς του φίλους – το ζευγάρι τελικά διαπραγματεύτηκε «όλα όσα ζήτησε», όπως τη δυνατότητα να ζουν και να εργάζονται όπου θέλουν, σύμφωνα με πηγή από το παλάτι. Όσον αφορά την απώλεια της προσφώνησης «αυτής και αυτού μεγαλειότης», «ο Harry δεν ασχολείται με τους τίτλους» ξεκαθαρίζει πηγή από τον κύκλο τους. «Δεν τον ενδιαφέρει. Ποτέ δεν τον ενδιέφερε».

«Η Meghan έχει κλειστεί στον εαυτό της»

Με την ελευθερία που τους έχει δοθεί, ο Harry και ο Meghan κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα στην καινούρια τους ζωή στο Vancouver Island, όπου μένουν σε ένα αρχοντικό αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων δίπλα στη θάλασσα. «Αγάπησαν αμέσως τη ζωή εδώ» λέει ένας φίλος τους. Όταν δεν κάνουν yoga ή δεν τρώνε στο σπίτι, ο Harry αγοράζει σάντουιτς από ένα συνοικιακό μαγαζί και η Meghan βγάζει βόλτα το μπιγκλ της και το λαμπραντόρ που απέκτησαν πρόσφατα με τον Harry.

«Έκαναν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους αποφασίζοντας να μετακομίσουν στον Καναδά» αποκαλύπτει μια άλλη πηγή, τονίζοντας πως «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι νιώθει πολύ λιγότερο άγχος». Το χαμόγελο δεν έφυγε από τα χείλη της Meghan καθώς κατευθυνόταν στο Victoria International Airport στις 16 Ιανουαρίου για να πάρει τη γυμνάστριά της, Heather Dorak, η οποία τη στηρίζει σε κάθε της απόφαση.

Επίσης, η χιλιομετρική απόσταση με τη μητέρα της Meghan, Doria Ragland, που ζει στο Λος Άντζελες, μειώθηκε κι αυτό είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τη νέα μανούλα. «Παίρνει σίγουρα πολλή δύναμη από τη μητέρα της» αποκαλύπτει ένας στενός της φίλος. Στον αντίκτυπο της απόφασης του ζευγαριού να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα –δεν είναι σαφές ακόμα αν θα διατηρήσουν τη χρήση του brand Sussex Royal– η Meghan προστατεύει εσκεμμένα τον κύκλο της.

«Έχει κλειστεί στον εαυτό της κι αυτό προκαλεί έκπληξη σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται κοντά της σε αυτή τη μεταβατική περίοδο» λέει μια πηγή. «Διατηρεί χαμηλό προφίλ μέχρι τα πράγματα να τακτοποιηθούν». Από τότε, ωστόσο, που έφυγαν από το βασιλικό προσκήνιο, ο δεσμός τους έχει δυναμώσει. «Είναι πολύ ερωτευμένοι και εξαιρετικά τρυφεροί ο ένας με τον άλλον» δηλώνει άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον του ζευγαριού. Επιπλέον απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν ως οικογένεια με τον γιο τους, Archie.

O Harry πρόσφατα μοιράστηκε με το κοινό ότι ο μικρός Archie ενθουσιάστηκε καθώς είδε για πρώτη φορά στη ζωή του χιόνι. Στενός φίλος της οικογένειας αποκαλύπτει: «Ο Archie είναι προτεραιότητα. Εξακολουθεί να ασχολείται με τη φροντίδα του και γενικότερα βάζει την οικογένειά του πάνω από όλα. Ο Harry περνάει με τον Archie πολύ χρόνο. Και η Meghan είναι μια υπέροχη μητέρα. Είναι πολύ προστατευτική. Προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους σαν φυσιολογικό ζευγάρι».

«Λατρεύουν τον Καναδά, αλλά κοιτάζουν σπίτια και στο Λος Άντζελες»

Για να τα καταφέρουν, έχουν αρχίσει να εξερευνούν την περιοχή όπως οι ντόπιοι – συχνάζουν σε τοπικές επιχειρήσεις όπως το Lilaberry Home & Decor, όπου εθεάθη ο Harry την περασμένη Παρασκευή. H ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Chris Stephen, του έδειχνε ένα ριχτάρι πριν συνειδητοποιήσει σε ποιον μιλούσε. «Μου είπε “Προσπαθούσα να κρύψω την προφορά μου για να φαίνομαι σαν Καναδός” κι εγώ του απάντησα “Δεν τα καταφέρατε καλά”» δήλωσε η Stephen στο ενημερωτικό δίκτυο Victoria News.

To ζευγάρι σκοπεύει το καλοκαίρι να περάσει αρκετό χρόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα της Meghan, το Λος Άντζελες. «Λατρεύουν τον Καναδά, αλλά κοιτάζουν επίσης σπίτια και στο Λος Άντζελες. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποκτήσουν σπίτι και στα δύο μέρη» εξηγεί πηγή του ρεπορτάζ. Παράλληλα με τη νέα τους ζωή, το ζευγάρι συνεχίζει να προετοιμάζεται για τη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος.

«Αυτά τα σχέδια θέλουν χρόνο για να υλοποιηθούν και το κατάλληλο προσωπικό για να προετοιμαστούν σωστά, προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες του ζευγαριού» υποστηρίζουν οι τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας. Ο Harry έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με την Oprah Winfrey σχετικά με το επερχόμενο project για την ψυχική υγεία που θα προβληθεί στο Apple TV+.

«Ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτή τη δουλειά» αναφέρει πηγή από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Το ζευγάρι είναι πιθανό να ασχοληθεί με ομιλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με εκδόσεις, με τηλεοπτικά projects αλλά και με τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης. Είναι σε θέση ισχύος αυτή την περίοδο» λέει ένας φίλος τους και καταλήγει: «Πρόκειται να συμβούν διάφορα μέσα στο 2020».

Τι σκέφτεται η Βασίλισσα;

Αν και δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει την απόφαση της Meghan και του Harry, η βασίλισσα, που σε όλη της τη ζωή βάζει πάνω από όλα το καθήκον, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη. «Είναι πολύ απογοητευμένη» δηλώνει ο Robert Lacey, συγγραφέας των βιβλίων Majesty και Monarch. «Η δουλειά της είναι να σώζει την κατάσταση» εξηγεί, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως με αυτό τον τρόπο η μοναρχία επιβιώνει. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Η εμπειρία της με τη μικρότερη αδελφή της, Μαργαρίτα, την επηρέασε στην απόφασή της να αφήσει τον Harry να λειτουργήσει όπως επιθυμεί. «Έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα γνωρίζοντας τις εντάσεις που είχαν προηγηθεί με τη Μαργαρίτα» λέει ο Lacey. Παρ’ όλα αυτά η συμφωνία με τον Harry και τη Meghan θα επανεξεταστεί σε έναν χρόνο. «Δεν θα υπεραναλύσει το κομμάτι της εξόδου» λέει η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward. «Είναι πραγματίστρια. Έχει αφήσει την πόρτα ανοιχτή στον Harry για έναν χρόνο».

Πηγή: peoplegreece.com