Πριν το δημοψήφισμα για το Brexit η δόση των 7,5 δισ. στην Ελλάδα

Πριν το δημοψήφισμα για το Brexit η δόση των 7,5 δισ. στην Ελλάδα

Την προσεχή Δευτέρα αναμένονται τα χρήματα, όπως είπαν κυβερνητικές πηγές.

Τη Δευτέρα θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ. Ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές.

Πηγές της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τονίζουν ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα γίνεται πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να στείλουν και ένα μήνυμα στο Λονδίνο για το τι σημαίνει η έννοια της αλληλεγύης προς τους εταίρους.

Εγκρίθηκε από τον ESM το επικυροποιημένο μνημόνιο

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα ενέκριναν οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της τέταρτης ετήσιας συνεδρίασής τους το απόγευμα της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι το πρωί της Παρασκευή οι διοικητές του ESM θα λάβουν και τυπικά πλέον την απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.