Πριν “βάλει στο μάτι” το Twitter, ο Έλον Μασκ ήθελε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης

Πριν “βάλει στο μάτι” το Twitter, ο Έλον Μασκ ήθελε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

του Chris Morris

 Πριν κάνει την προσφορά για να αγοράσει το Twitter, ο Elon Musk σκέφτηκε προς στιγμήν να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Μια νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το Twitter αναφέρει ότι στις 27 Μαρτίου, ο Musk συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Parag Agrawal και τον πρόεδρο Bret Taylor για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την ένταξη του Musk στο διοικητικό συμβούλιο. Αλλά έμαθαν και λίγα περισσότερα σε εκείνη τη συνάντηση.

«Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο Musk δήλωσε ότι εξέταζε διάφορες επιλογές σε σχέση με την εξαγορά του, συμπεριλαμβανομένης της δυνητικής συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, της επιδίωξης να καταστήσει το Twitter μη εισηγμένη εταιρεία ή να ιδρύσει μια ανταγωνιστική εταιρεία του Twitter», αναφέρει η κατάθεση.

Ο Agrawal, στις 5 Απριλίου, ανακοίνωσε ότι ο Musk θα συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά αυτό σύντομα άλλαξε. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Musk έκανε μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, η οποία έγινε αποδεκτή από την εταιρεία στις 25 Απριλίου. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, αυτή η προσφορά φαινόταν λιγότερο βέβαιη.

Ο Musk επανέλαβε τη σκέψη του να ιδρύσει μια ανταγωνιστική εταιρεία σε μια επόμενη συνάντηση με τον Agrawal και τον Taylor τέσσερις ημέρες μετά την αρχική τους συνάντηση, αναφέρει η νέα κατάθεση.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ως προς το κατά πόσο ο Musk θα επαναφέρει αυτή την πιθανότητα εάν η συμφωνία με το Twitter καταρρεύσει.

Αλλά αν το κάνει, φυσικά, δεν θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την οριστική απαγόρευση από το Twitter, ανακοίνωσε το Truth Social, ένα ανταγωνιστικό φόρουμ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν εξέπληξε, και έχει γίνει αποδεκτό από πολλούς στην ακροδεξιά.

Ο Musk είπε ότι θα αντέστρεφε τον αποκλεισμό του Τραμπ από το Twitter, εάν αναλάβει, αλλά μια πρόσφατη κατάθεση στη SEC δείχνει ότι η συμφωνία του Τραμπ με την Digital World Acquisition Corp τον περιορίζει από το να δημοσιεύει στο Twitter. Ο Τραμπ είναι υποχρεωμένος να κάνει οποιαδήποτε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρώτα στο Truth Social, αποκάλυψε η κατάθεση, και στη συνέχεια να περιμένει τουλάχιστον έξι ώρες πριν τη δημοσιεύσει σε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Fortune.com