Printec: H εταιρεία που εξυπηρετεί καθημερινά 2,5 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές

Printec: H εταιρεία που εξυπηρετεί καθημερινά 2,5 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές

Οι νέες αγορές, τα τραπεζικά καταστήματα του μέλλοντος και η στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές. 

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στον τομέα της αυτοματοποίησης συναλλαγών συμπληρώνει φέτος η Printec, η οποία είναι ηγέτιδα δύναμη και στις 16 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διαθέτει 23.000 ΑΤΜs και 650.000 POS, με το 90% των εσόδων της να προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο.

Σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Printec, Μαρίνα Μαυρομάτη μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον χώρο των τραπεζών, ενώ αποκάλυψε πως η εταιρεία σκοπεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά της Τσεχίας, στην οποία έχει ήδη παρουσία -όχι όμως σε όλους τους τομείς- και να μπει παράλληλα στην ουγγρική αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είχε ως αποτέλεσμα τη στροφή από τα φυσικά καταστήματα στην ενίσχυση της δραστηριότητας των ψηφιακών συναλλαγών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μια πενταετία ο αριθμός των καταστημάτων των τραπεζών από τις 42.000 έπεσε στα 27.895, όταν ο αριθμός των ATM και τον POS βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζικών καταστημάτων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Παλιά τα ΑΤΜ άλλαζαν ανά εφταετία. Πλέον η τεχνολογία επιτάσσει αλλαγές τερματικών σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε η κα. Μαυρομάτη, εκτιμώντας ότι θα δούμε στο εγγύς μέλλον και άλλες περικοπές. Ήδη, όπως ανέφερε, στην Ευρώπη ο αριθμός των φυσικών καταστημάτων των τραπεζών έχει συρρικνωθεί κατά 20%, ποσοστό που αναμένεται να μεγαλώσει.

Πρόσθεσε πως οι τράπεζες θα αλλάξουν προσανατολισμό, περνώντας από το συναλλακτικό μοντέλο λειτουργίας σε εκείνο της συμβουλευτικής και πως για να γίνει αυτό, απαιτείται end to end μετασχηματισμός και όχι front desk. Την ίδια ώρα, για να μπορέσουν οι τράπεζες να προσελκύσουν νέους πελάτες έχουν αρχίσει, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, να επενδύουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που μοιάζουν με καφέ, εντός του οποίου μπορούν να συναντώνται επιχειρηματίες και να συζητούν για business.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Printec είναι υπεύθυνη για το λογισμικό και την εκτύπωση καρτών στόλου (όπως για παράδειγμα οι κάρτες για αγορά βενζίνης που δίνουν οι εταιρείες στους εργαζόμενους). «Χάρη στο επιχειρηματικό DNA έχουμε καλλιεργήσει μια κουλτούρα καινοτομίας εσωτερικά. Την τελευταία τετραετία έχουμε προχωρήσει σε επενδύσεις 20 εκατ ευρώ. Θεωρώ ότι μέρος της ανάπτυξης μας θα έρθει από εξαγορές εταιρειών λογισμικού, το οποίο στη συνέχεια θα εξάγουμε στις 16 χώρες που δραστηριοποιούμαστε».

Η κα. Μαυρομάτη διευκρίνισε πως δεν ενδιαφέρει τη διοίκηση η τοποθέτηση σε μεγάλο αριθμό ελληνικών startups, αλλά μια καθολική τοποθέτηση σε μια εταιρεία που θα δώσει άμεσα ώθηση στα οικονομικά μεγέθη. Ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται η είσοδος στο χρηματιστήριο για την εξεύρεση κεφαλαίων, ενώ τόνισε πως συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να δανειστεί με χαμηλότερα επιτόκια από τράπεζες του εξωτερικού.

Τα οικονομικά μεγέθη θα κινηθούν οριακά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Για το 2017, ο Όμιλος εμφάνισε συνολικά έσοδα 121 εκατομμύρια ευρώ (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες), με κέρδη προ φόρων και τόκων (EBITDA) 14,3 εκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά η αύξηση είναι περίπου 13% στα έσοδα και 15% στην κερδοφορία.

Σημαντική άνοδος σημειώνεται στην Κροατία, ενώ σε τεχνολογικό αναβρασμό βρίσκεται και η Ουκρανία, όπου αντικαθίστανται τα παλιά ATM με νέα. Από το 2012 μέχρι και σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί από 781 σε 900, εκ των οποίων το 22% είναι γένους θηλυκού, ενώ μόνο τη φετινή χρονιά δαπανήθηκαν περί τις 100.000 ευρώ για την εκπαίδευση τους.

Τέλος η κα Μαυρομάτη αναφέρθηκε στην εξοικείωση των Ελλήνων καταναλωτών με τις κάρτες και τις ψηφιακές συναλλαγές, υπογραμμίζοντας πως αν και η τάση αυτή επιβλήθηκε, λόγω capital controls, πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

«Αν στο παρελθόν κάποιος χρησιμοποιούσε κάρτα για πολύ μεγάλες αγορές, όπως για παράδειγμα για την απόκτηση μιας τηλεόρασης, σήμερα η αξία των συναλλαγών έχει πέσει κατακόρυφα. Οι Έλληνες τη χρησιμοποιούν ως τρόπο πληρωμής για τον καφέ τους, ακόμη και για τα διόδια». Κατέληξε λέγοντας πως θα δούμε ραγδαία αύξηση συναλλαγών μέσω ψηφιακών καναλιών και πως τα φυσικά καταστήματα θα υπάρχουν μόνο για την εξυπηρέτηση πολύπλοκων αιτημάτων.

Λίγα λόγια για την Printec

  • Έφερε το 1ο POS στην Ελλάδα για πληρωμές με κάρτα (1989)
  • Έκανε το 1ο mobile payment project στη Ρουμανία
  • Έκανε το 1ο self-scan project στη Βουλγαρία
  • Έφτιαξε τον 1ο αυτόματο εκτυπωτή ενημέρωσης βιβλιαρίων στην Ελλάδα
  • Έβαλε το 1ο self-service info kiosk με πληρωμές με κάρτα στην Ανατολική ευρώπη
  • Έβαλε τα πρώτα contactless ATMs σε Σερβία και Σλοβενία
  • Έχει βάλει eSignature solutions σε όλες τις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
  • Συνολικά η Printec εξυπηρετεί μέσα από τις λύσεις της περίπου 2,5 εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά.