Πρυτάνεις: Ναι στη χρηματοδότηση από ιδιώτες, όχι σε περικοπές

Πρυτάνεις: Ναι στη χρηματοδότηση από ιδιώτες, όχι σε περικοπές

Ανακοίνωση της Συνόδου Πρυτάνεων για την αποδέσμευση από την ΕΑΠ.

«Η αποδέσμευση από την ΕΑΠ αποτελούσε πάγιο αίτημα της Συνόδου Πρυτάνεων, δεδομένου ότι υφίσταται σοβαρό αντικίνητρο για την ανάπτυξη της έρευνα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σύνοδος Πρυτάνεων

Θετικά βλέπουν οι πρυτάνεις την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει της χρηματοδότηση πανεπιστημίων από ιδιώτες, αποδεσμεύοντας τους Λογαριασμούς Έρευνας των ΑΕΙ από τις αυστηρές διαδικασίες της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Όμως τα πανεπιστήμια καταγγέλλουν την περικοπή της χρηματοδότησης, επισημαίνοντας  ότι  η λειτουργία των πανεπιστημίων θα υποβαθμισθεί και γι’ αυτό ζητά από την κυβέρνηση πολιτική λύση με στόχο την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε «την ικανοποίηση του για την αποδέσμευση των ΕΛΚΕ των πανεπιστημίων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργού Παιδείας. Η αποδέσμευση από την ΕΑΠ αποτελούσε πάγιο αίτημα της Συνόδου Πρυτάνεων, δεδομένου ότι υφίσταται σοβαρό αντικίνητρο για την ανάπτυξη της έρευνας και την διαχείριση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στα οποία απασχολούνται πολλοί φοιτητές και ερευνητές».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr