Προ των πυλών νέο οικοσύστημα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα

Προ των πυλών νέο οικοσύστημα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα
Ether and Bitcoin replica cryptocurrency coins are seen in this photo illustration on November 8, 2017. (Photo by Jaap Arriens/Sipa USA) (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Βετεράνος της Citadel Securities θα ηγηθεί του νέου «οικοσυστήματος συναλλαγών» κρυπτονομισμάτων του οποίου οι υποστηρικτές είναι οι Sequoia και Charles Schwab

Του Declan Harty 

Ένα στέλεχος βετεράνος της Citadel Securities αποχωρεί από το μεγαθήριο συναλλαγών για να ηγηθεί του νεότερου εγχειρήματος της Wall Street στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που είδε το Fortune, ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel Securities, Peng Zhao, έγραψε ότι ο Jamil Nazarali, επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης, φεύγει για να διευθύνει ένα marketplace κρυπτονομισμάτων που παρουσιάστηκε πρόσφατα και υποστηρίζεται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χρηματοοικονομικό τομέα και τα επιχειρηματικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένης της Virtu Financial, του Charles Schwab, της Sequoia, και της ίδιας της Citadel Securities.

Αρχικά περιγράφηκε ως «οικοσυστήματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων» και το εγχείρημα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αγορά όπου οι χρηματιστές θα μπορούν να εκτελούν τις εντολές των πελατών τους για αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων από οποιονδήποτε από τους διαπραγματευτές που αναμένεται να είναι ενεργός στην πλατφόρμα, δήλωσε στο Fortune ένα άτομο που εμπλέκεται στην διαδικασία. Η ιδέα είναι να συγκεντρωθεί περισσότερη ρευστότητα στις αγορές κρυπτονομισμάτων, έτσι ώστε οι εντολές των επενδυτών να μπορούν να εκτελούνται σε πιο αυστηρά περιθώρια από αυτά που είναι σήμερα διαθέσιμα στα πιο παραδοσιακά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

«Υπό την ηγεσία του Jamil, αυτή η νέα αγορά θα συνδυάσει ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο των κρυπτονομισμάτων με ό,τι έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί καλύτερα αποτελέσματα στις παραδοσιακές αγορές», έγραψε ο Zhao στο σημείωμα προς τους μελλοντικούς υπαλλήλους της εταιρείας.

Από επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs μέχρι χρηματιστήρια όπως το IEX και τράπεζες θεματοφύλακες όπως η BNY Mellon, οι χρηματοπιστωτικοί γίγαντες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε κρυπτονομίσματα τον τελευταίο χρόνο σε μια συντονισμένη προσπάθεια να δώσουν μια νότα νομιμοποίησης στον συχνά άγριο κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων πέφτει περαιτέρω λόγω των φόβων εξάπλωσης της κρίσης.

Η Citadel Securities φαινομενικά άρχισε να θέτει τις βάσεις για το δικό της ντεμπούτο στο χώρο τον Ιανουάριο, όταν άρχισε να δέχεται εξωτερικούς επενδυτές για πρώτη φορά, συγκεντρώνοντας 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Sequoia και την Paradigm, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα και που επίσης συμμετέχει στη νέα αγορά. Και ενώ ο ιδρυτής Ken Griffin μπορεί να έχει ακόμα τις επιφυλάξεις του για το χώρο, ο δισεκατομμυριούχος αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν εκατοντάδες και εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο σήμερα που διαφωνούν», είπε τον Φεβρουάριο, ενώ πρόσθεσε ότι η Citadel Securities είναι πιθανό να αρχίσει να ασχολείται με τη δημιουργία αγοράς κρυπτονομισμάτων «τους επόμενους μήνες».

Ο επικεφαλής επιχειρησιακών υπηρεσιών της Citadel Securities, Matt Culek, θα αναλάβει το πόστο του Nazarali όταν αυτός αναλάβει το νέο ρόλο την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Fortune