«Προ των πυλών» το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες

«Προ των πυλών» το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει άμεσα το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΜΜΜ της Αθήνας.

«Ούτε έχουμε αλλάξει, ούτε έχουμε παραδοθεί. Όπου μπορούμε ασκούμε πολιτικές σύμφωνες με την δική μας αντίληψη, με τις δικές μας προτάσεις. Ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα» απαντά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση. «Τους μεγάλους», όπως τους χαρακτηρίζει, «αυτοπροσδιοριζόμενους μεταρρυθμιστές της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας».

«Δεν θα ήταν κακό σε κάποια θέματα να μιμηθούν είτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είτε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα τους κατηγορήσει κανείς, έξω από τα κόμματά τους» προσθέτει ο κ. Σπιρτζης.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «η απο-ιδιωτικοποίηση είναι ο ακριβός αντίθετος όρος από την απο-κρατικοποίηση. Σημαίνει την απαλλαγή από κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικούς τομείς της εθνικής οικονομίας κρατικοδίαιτων ολιγοπωλίων και μονοπωλίων. Σημαίνει ότι ξεκινάμε να ανακτάμε την χαμένη μας εθνική κυριαρχία και να εφαρμόζουμε πολιτικές που πιστεύουμε».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει άμεσα το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Υπήρχαν, όπως σημειώνει, πρόσθετες υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του απορρήτου των μετακινήσεων των πολιτών. Επίσης, επιμέρους προβλήματα προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων μηχανημάτων ηλεκτρονικών καρτών.

Ο κ. Σπίρτζης απαντά και για την εξεταστική επιτροπή που ζητά η ΝΔ για το Noor1 και για το «σχέδιο Βαρουφάκη» ενώ σχολιάζει και το πρόσφατο Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.

«Κάποτε θα είχαν ανατριχιάσει όλοι όσοι θα ήταν παρόντες», ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να λέει από το βήμα του συνεδρίου ότι «αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν».

«Εύχομαι, προσθέτει, να επιστρέψουν στη πολιτική κατεύθυνση που είχε το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κίνημα πριν τη μετεξέλιξή του από τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία».