Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Η οικονομία και οι εξελίξεις στην ευρωζώνη στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Η οικονομία, ζητήματα προϋπολογισμού, φορολογίας και σχέσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τα κρατίδια, θα βρεθούν στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών(CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών(SPD) για τον σχηματισμό του νέου «μεγάλου» συνασπισμού που θα κυβερνήσει στην Γερμανία τα επόμενα χρόνια.

Στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν το απόγευμα, επικεφαλής από την πλευρά του CDU θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του SPD θα είναι ο κυβερνήτης του Αμβούργου, Όλαφ Σόλτς.

Παράλληλα θα αρχίσει τις εργασίες της και η υπο-ομάδα που θα διαπραγματευτεί τα ευρωπαϊκά θέματα, με επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών τον ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ (CDU) και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (SPD). Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η πολιτική διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και η τραπεζική ένωση.

Αύριο θα συναντηθούν και οι ομάδες εργασίας οι οποίες θα διαπραγματευτούν την πολιτική για την ανάπτυξη και την εισαγωγή του κατώτατου μισθού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: H Γερμανία διαψεύδει τα περί νέου πακέτου για την Ελλάδα