Προχωρά η διαδικασία διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Προχωρά η διαδικασία διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν και τα αιτήματα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για άρση της ασυλίας των Ε. Ζαρούλια και Σ. Μπούκουρα.

Η τελική τροπολογία που επιχειρεί να βάλει τέλος στην κρατική χρηματοδότηση κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως στην παρούσα φάση η Χρυσή Αυγή, και που θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή, περιλαμβάνει την απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία).

Στην τροπολογία θα παραμείνουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις), ενώ αναμένεται να κατατεθεί στα πλαίσια του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Σήμερα διαβιβάστηκαν στη Βουλή και τα αιτήματα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια και Στάθη Μπούκουρα.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Ζαρούλια κατηγορείται για παράβαση του νόμου 2168/93 περί όπλων και πυρομαχικών, μετά την απόπειρά της να μεταφέρει στον κρατούμενο στην Αντιτρομοκρατική σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, ένα φυσίγγιο όπλου. Ο κ. Μπούκουρας κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία εναντίον του δημάρχου Κορίνθου, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Εν τω μεταξύ αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με όρους, κατέθεσε στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Άγγος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να βρισκόταν μέσα στην καφετέρια που ήταν και ο Παύλος Φύσσας και να είναι αυτός που κινητοποίησε μέλη της Οργάνωσης να σπεύσουν στο σημείο. Στην αίτησή του ο Άγγος που, μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του ζήτησε και έγινε δεκτό να επανέλθει στον ανακριτή, εμμένει σε όσα αρχικώς ισχυρίστηκε και αρνείται την κατηγορία.

Τέλος, σήμερα συνελήφθησαν στην Κόρινθο ακόμη δύο άτομα τα οποία φέρεται ότι ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων. Πρόκειται για έναν 47χρονο και έναν 48χρονο, στην κατοχή των οποίων, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας γεμιστήρας, ένα μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό.

Διαβάστε ακόμη: «Υπήρχε εντολή να “φάνε” τον Φύσσα»