Prodea Investments: Ετοιμάζει κατασκευή «πράσινου» συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι

Prodea Investments: Ετοιμάζει κατασκευή «πράσινου» συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι
Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αυτόνομα και λειτουργικά ανεξάρτητα κτήρια συνολικής επιφάνειας άνω των 17.000 τ.μ..

Η Prodea Investments ανακοινώνει την απόκτηση πέντε όμορων οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 10.433,50 τ.μ. (με υφιστάμενο κτήριο γραφείων/κατοικιών 4.172 τ.μ.) τα οποία περικλείονται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι.

Σκοπός της απόκτησης είναι η ανάπτυξη, μετά την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου και η εκμετάλλευση σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων με κατ’ ελάχιστον περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold, το οποίο θα αποτελείται από δύο αυτόνομα και λειτουργικά ανεξάρτητα κτήρια συνολικής επιφάνειας άνω των 17.000 τ.μ..

Η συνολική επένδυση αναμένεται να είναι της τάξης των 35 εκατ.ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η PRODEA τον Ιούλιο 2021.

Η επένδυση αυτή βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, δίπλα στο «δαχτυλίδι» του κόμβου της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και στον Προαστιακό Σταθμό «Κηφισίας» και κοντά στο Golden Hall, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση τόσο οδικώς όσο και με μέσα μαζικής μεταφοράς, και προστίθεται στις υφιστάμενες επενδύσεις της PRODEA στον βόρειο άξονα και το business district του Αμαρουσίου (ενδεικτικά το πρόσφατα ανεγερθέν eLement που αναμένεται να λάβει πιστοποίηση LEED Gold και το ILIDA Business
Center).