Πρόεδρο της Κομισιόν τον Βέμπερ ζητά το CDU εάν επικρατήσει το ΕΛΚ στις Ευρωεκλογές

«Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πέτυχε τον εκλογικό της στόχο στις ευρωεκλογές» δήλωσε η αρχηγός του CDU ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απαιτήσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), εφόσον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε η αρχηγός του CDU ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πέτυχε τον εκλογικό της στόχο στις ευρωεκλογές, να αναδειχθεί ξεκάθαρα το ισχυρότερο κόμμα στην Γερμανία και έτσι να στηρίξει τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Είναι ο άνθρωπός μας για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν η συντηρητική κομματική οικογένεια ΕΛΚ γίνει, όπως αναμένεται, η πιο ισχυρή ομάδα στο Κοινοβούλιο, υπάρχει η αξίωση ο Βέμπερ να αναλάβει αυτή τη θέση. Αυτό είναι το γερμανικό συμφέρον», δήλωσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Η Δημοκρατία είναι ζωντανή» δήλωσε ο βασικός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Επιτροπή, Μάνφρεντ Βέμπερ και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως είπε, οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι αποδυναμώθηκαν οι δυνάμεις του Κέντρου στην Ε.Ε. και οι δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη «πρέπει να συνεργαστούν». Ωστόσο, υποστήριξε ότι εναντίον της Ευρώπης δρουν δυνάμεις τόσο της Αριστεράς όσο και της Ακροδεξιάς, ενώ είπε πως ελπίζει ότι το ΕΛΚ θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισόν Μάνφρεντ Βέμπερ καλωσόρισε την υψηλή συμμετοχή μιλώντας στο μετεκλογικό «πάρτι» που αρχίζει στην έδρα των Χριστιανοκοινωνιστών στο Βερολίνο. Υποστήριξε ότι παρά τις απώλειες, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στη Γερμανία, έχοντας σαφώς αποδείξει ότι είναι «ευρωπαϊκό κόμμα». «Ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρέπει να γίνει ο επόμενςο πρόεδρος της Κομισιόν», επανέλαβε η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ.

Δείτε επίσης: LIVE – Ευρωεκλογές 2019: Όλες οι εξελίξεις της μεγάλης ευρωπαϊκής εκλογικής αναμέτρησης

Σχετικά άρθρα