Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εχει εμβολιαστεί πάνω από 80% των εκπαιδευτικών

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εχει εμβολιαστεί πάνω από 80% των εκπαιδευτικών
Κλειστό το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.Έπειτα από απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, παραμένουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους, λόγω του κορονοϊού τα σχολεία:4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 11ο Λύκειο Περιστερίου, 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, 19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου και 5ο Δημοτικό Περιστερίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουν μέσα στο Σεπτέμβρη στα 7 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι πολίτες από τα 6 εκατομμύρια που είναι σήμερα και έτσι μπαίνοντας στο φθινόπωρο να επιτευχθεί μαζί με όσους έχουν νοσήσει το επιθυμητό 80% ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό πλέον η κυβέρνηση συζητά ανοιχτά το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.

«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών – καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των σελφ τεστ.