Πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Τάκης Αθανασόπουλος

Πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Τάκης Αθανασόπουλος

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ εξελέγη από το Δ.Σ. της εταιρείας στη θέση του παραιτηθέντος Μανώλη Κυπριανίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή εξέλεξε τους Παναγιώτη (Τάκη) Αθανασόπουλο και Αγησίλαο Καράμπελα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Μανώλη Χρ. Κυπριανίδη από τη θέση του προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πάνου Κυριακόπουλου από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκλογή των νέων μελών ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας τους (μέχρι την 22.6.2015) η οποία μπορεί να παραταθεί αυτόματα έως την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2015 που θα κρίνει τα πεπραγμένα της χρήσης 2014. Η επικύρωση της εκλογής του νέων μελών θα γίνει κατά την πρώτη γενική συνέλευση της εταιρείας που θα συγκληθεί (Τακτική ή Έκτακτη).

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Κατείχε υψηλές διευθυντικές θέσεις στην αγορά ως managing officer της Toyota Motor Corporation, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και chief operating officer της Toyota Motor Europe και εκτελεστικός πρόεδρος της Toyota Ελλάς. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο Αγησίλαος Καράμπελας είναι επίτιμος δικηγόρος, τέως γενικός διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας έχει ως ακολούθως:

– Πρόεδρος του ΔΣ: Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, μη εκτελεστικό μέλος.

– Αντιπρόεδρος: Ζαν Κλοντ Μπλοκ (Jean-Claude Block), μη εκτελεστικό μέλος.

– Διευθύνων σύμβουλος: Πιέρ Ντελεπλάνκ (Pierre Deleplanque), εκτελεστικό μέλος.

– Μέλη: Ζαν Σαρλς Μπλατζ (Jean-Charles Blatz), μη εκτελεστικό μέλος.

Νeil Curtis, αναπληρωτής νομικός σύμβουλος Lafarge SA, μη εκτελεστικό μέλος.

Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Αγησίλαος Καράμπελας, επίτιμος δικηγόρος, τέως γενικός διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Μανώλης Κυπριανίδης