Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ: Η τιμή του bitcoin θα αγγίξει τα 100.000 δολ. το 2022

Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ: Η τιμή του bitcoin θα αγγίξει τα 100.000 δολ. το 2022
Photo: pixabay.com
Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin είναι αποδεκτό ως μέσο πληρωμής στο κράτος Ελ Σαλβαδόρ

 

Τα 100.000 δολ. αναμένεται να φτάσει μέσα στο 2022 το Bitcoin, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele.

Μέσω ανάρτησής του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο Bukele έγραψε ότι φέτος η τιμή του πρώτου τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματος θα φτάσει τα 100.000 δολ.  

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin είναι αποδεκτό ως μέσο πληρωμής στο κράτος Ελ Σαλβαδόρ.

Πέρα από τα παραπάνω, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, το Bitcoin θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, εννοώντας ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση υποψηφίων, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, δεδομένου ότι θα καταστεί δύσκολο να εντοπιστούν οι κεφαλαιακές πηγές.

Bitcoin City

Ακόμη, ο Bukele είπε ότι η ανέγερση  του Bitcoin City θα ξεκινήσει φέτος. Τα σχέδια για την κατασκευή της έγιναν γνωστά στα τέλη Νοεμβρίου.

Το Ελ Σαλβαδόρ θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κατασκευή της πόλης, έσοδα από την πώληση ομολόγων. Επίσης, μεγάλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων σχεδιάζουν να επενδύσουν στο έργο, συμπεριλαμβανομένου του ανταλλακτηρίου Bitfinex και της εταιρείας Blockstream.

Επιπλέον, ο Bukele έγραψε ότι θα υπάρξει μια «μεγάλη έκπληξη» για το κοινό στο συνέδριο Bitcoin. Δεν είναι ακόμη σαφές περί τίνος πρόκειται, αλλά το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022 στο Μαϊάμι.