Προφυλακίσεις τεσσάρων για το κύκλωμα του χρυσού

Προφυλακίσεις τεσσάρων για το κύκλωμα του χρυσού
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων "Ριχάρδος", ο Δημήτρης - Ριχάρδος Μυλωνάς (Κ), οδηγείται στον ανακριτή, Αθήνα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν σήμερα οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και να ολοκληρωθεί την Κυριακή, καθώς οι 63 εμπλεκόμενοι έχουν χωριστεί σε ομάδες για τις απολογίες τους. Ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή, ενώ ήδη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι όλη η δραστηριότητα του είναι απολύτως νόμιμη.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν 18 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Με τέσσερις προφυλακίσεις έκλεισε η χθεσινή πρώτη ημέρα απολογιών κατηγορουμένων στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ενώ συνεχίζονται από σήμερα το πρωί οι απολογίες των εμπλεκόμενων, χθες το βράδυ ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση τεσσάρων από την πρώτη ομάδα των δεκαέξι που απολογήθηκαν από το πρωί έως πολύ αργά τη νύχτα.

Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι και ο Τούρκος υπήκοος, με καταγωγή από την Συρία, που θεωρείται ως αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, που αποδίδεται στον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Επίσης προσωρινή κράτηση αποφασίστηκε για, συγγενικό πρόσωπο του Τούρκου ο οποίος κατά την δικογραφία είχε ψηλή θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης, έναν εκ των θεωρούμενων “συνοδών” χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία και έναν από τους αποκαλούμενους “γυρολόγους”, πρόσωπο που μάζευε χρυσό μέσω αγνώστων συναλλαγών.

Οι υπόλοιποι 12 από την χθεσινή ομάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι απολογηθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να αρνείται πως είχε παράνομη δράση και μάλιστα σε ρόλο συντονιστικό, όπως του καταλογίζεται, και να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή. Ισχυρίζεται μάλιστα πως εκτελούσε εντολές του αφεντικού του.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν 18 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ