Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για εμπρησμούς σε Κρυονέρι – Πετρούπολη

Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για εμπρησμούς σε Κρυονέρι – Πετρούπολη
Φωτιά καίει δέντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέντε χρόνια στη γυναίκα για το Πεδίον του Άρεως.

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματική ποινική δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.
Ακόμη προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές και ο 47χρονος άνδρας που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.
Τέλος, με απόφαση του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη φυλακή οδηγείται και η γυναίκα που συνελήφθη για εμπρησμό στο Πεδίον του Άρεως. Το δικαστήριο της επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή. Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη αντιμετώπιζε δίωξη για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.