Προφυλακιστέος χωρίς δυνατότητα εγγύησης ο ισχυρός άνδρας της Audi

Προφυλακιστέος χωρίς δυνατότητα εγγύησης ο ισχυρός άνδρας της Audi
epa06800152 (FILE) - CEO of Audi AG, Rupert Stadler arrives for the balance seet press conference at the company's headquarters in Ingolstadt, Germany, 15 March 2017 (reissued 11 June 2018). According to reports, public prosecutors on 11 June 2018 raided the home of Audi CEO Rupert Stadler to gather evidence in the Diesel emission scandal. Stadler is suspected of fraud and denies any wrongdoing. EPA/CHRISTIAN BRUNA *** Local Caption *** 53388734

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ρούπερτ Στάντλερ, είναι ύποπτος για την απόπειρα παρεμπόδισης των ερευνών για το dieselgate.

 

Στην προφυλάκιση του CEO της Audi, θυγατρικής της Volkswagen AG, Ρούπερτ Στάντλερ, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, επικαλούμενες ότι υπάρχει κίνδυνος να προσπαθήσει να εμποδίσει την έρευνα για την εμπλοκή του ή μη στο dieselgate.

Η σύλληψη του Ρούπερτ Στάντλερ ήλθε μία εβδομάδα αφού εισαγγελείς του Μονάχου πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του και δήλωσαν ότι τον πρόσθεσαν στη λίστα 20 υπόπτων σχετικά με το σκάνδαλο με το λογισμικό αλλοίωσης των δεδομένων για τους ρύπους που παράγουν οι κινητήρες diesel.

H Volkswagen έχει αποδεχθεί από το 2015 ότι εφοδίασε 11 εκατομμύρια οχήματα με κινητήρες diesel, μεταξύ αυτών και μοντέλα της Audi, με λογισμικό που τους επέτρεπε να “ξεγελούν” τα τεστ για τους ρύπους. Το 2016, τόσο η VW, όσο και η Audi, δήλωσαν ένοχες για εξαπάτηση των αρχών των ΗΠΑ.

Η Volkswagen έχει πληρώσει 25 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις, ως απότοκο της παραδοχής της απάτης.

Σύμφωνα με εισαγγελέα του Μονάχου, από την έρευνα στο σπίτι του 55χρονου Στάντλερ, βρέθηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο CEO της Audi θα μπορούσε να επηρεάσει τη στάση υπόπτων και μαρτύρων στην υπόθεση.